Бенетон отказва на Кутлуай, той отива в ПАОК


Бенетон отказва на Кутлуай, той отива в ПАОК
Ибрахим Кутлуай премина в ПАОК
02-01-2008 13:13

Един от най-добрите турски баскетболисти Ибрахим Кутлуай премина в гръцкия ПАОК. Преди това той е бил предлаган на съперника на Лукойл Академик в турнира за купата на УЛЕБ Бенетон Тревизо. Турчина от известно време не играе във Фенербахче Юлкер нито в първенството на Турция, нито в Евролигата. Агентът на играча търсеше до последно за старата година нов отбор на клиента си. Причина за това бе, че ако остане в Турция на 1 януари 2008 Кутлуай трябваше да влезе в казармата. Единственото спасение за отлагане на военната служба бе играчът да намери подслон извън рамките на страната.

Генералният мениджър на Бенетон Тревизо Марко Атрипалди потвърди вчера слуха, че е търсен от агента на Кутлуай, който изтъкнал като голям плюс за отбора наличието на турския наставник Октай Махмути. Атрипалди обаче отклони предложението турската звезда да облече екипа на италианския гранд. Причина за това е, че на тази позиция те вече имат трима добри изпълнители в лицето на Гейнс, Сораня и Мареска

По-късно вчера се разбра, че ПАОК е подписал официално с Кутлуай. Той игра в 6 мача в Евролигата със средно по 7.2 точки за 17.4 минути на среща. Гърците играят в турнира на ФИБА Европа.
 

Един от най-добрите играчи на „зелените” от Тревизо Лайънъл Чалмърс може да пропусне гостуването в София на 8-ми януари. Гардът има изгодни изгодни предложения от няколко тима от Евролигата. Артипалди обаче каза, че той ще промени клубната си принадлежност само когато му бъде намерен достоен заместник.
 

Мачът в София идния вторник ще бъде решаващ за Бенетон относно класирането им за следващата фаза за УЛЕБ. На българския шампион пък е нужна само победа от оставащите три мача, за да се класира за елиминациите.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи