Ринг ТВ стартира 2008 с 4 мача от Евролигата


Ринг ТВ стартира 2008 с 4 мача от Евролигата
Ринг ТВ
02-01-2008 17:30

Ринг ТВ ще ви направи съпричастни на два от днешните мачове от Евролигата. Баскетболът от най-високо ниво откриват за новата година ЦСКА Москва и Олимпия Любляна. Срещата е от група А и стартира точно в 19.15 часа. Студиото на Ринг ТВ пък започва 15 минути по-рано, а гост ще бъде Любомир Нешев, един от редакторите на BulgarianBasket.com.
 

ЦСКА допусна една загуба в Европа през този сезон и това е точно срещу словенския тим. На 7-ми ноември в Любляна Олимпия победи със 74-72. В останалите двубои московчани, макар и със сериозни проблеми с контузии на основни играчи не срещнаха съпротива. Олимпия Любляна е точно на ръба за класиране за Топ 16. Те имат 3 победи и 6 загуби след 9 изиграни кръга, което ги нарежда на 6-то място в групата. Много е трудно да бъде достигнат Жалгирис, но пък словенците ще се борят за най-доброто шесто място от трите групи, даващо право за класиране напред. Все пак е трудно да си помислим, че това може да се случи в Москва, където домакините ще търсят и реванш.
 

По-късно вечерта от 21.30 е срещата във Франция между Роан и Барселона. Французите са в същата ситуация както и Олимпия, опитват се да се класират на едно от местата, даващи право за участие в Топ 16. Барселона пък ще искат със сигурност да започнат годината далеч по-успешно отколкото края на миналата. В последният си мач преди Нова година испанците загубиха в АСВ от отбора на Калоян Иванов, при това с разлика.
 

Останалите два мача от програмата тази вечер се очакват домакински победи. В Атина на еврошампиона Панатинайкос гостува Партизан, докато в Малага Уникаха посреща Армани Джийнс Милано.
 

В утрешната програма на Ринг ТВ се очакват далеч повече искри на срещите между Цибона и Арис с начален час 19.15 и Лотоматика Рома с турския гранд Фенербахче Юлкер от 21.30.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи