Сливен освободи двама


Сливен освободи двама
03-01-2008 18:18

Отборът на Сливен освободи двама свои състезатели. Най-високият баскетболист, подвизаващ се в българското първенство Илия Георгиев плюс Димитър Петков няма да носят екипа на отбора повече. 
 

216 сантиметровият център Георгиев изигра 16 мача като бележеше средно само по 1.1 точки за 8.4 минути на мач. 26 годишният Петков е с далеч по-добра статистика – 5.2 точки и 4.8 борби за 24.7 минути в 18 срещи за Сливен този сезон. Това включва и срещите от квалификационния турнир за влизане в А-1 в Правец преди началото на шампионата.
 

Засега единственото ново попълнение ще бъде Пеньо Нацкин, който се очаква да направи своя дебют за Сливен в събота срещу Ямбол. Двамата американци Джеремая Босуел и Лари Шарет ще бъдат на линия за предстоящия мач. Напълно е възможно отбора да се подсили с други баскетболисти по време на трансферния прозорец в края на януари.
 

Сливен гостува на Ямбол в събота в поредния кръг от първенството на мъжката А-1. Тимът на Събин Маринов спечели първата си среща от това първенство, но оттогава въпреки някои добри игри не познават вкуса на победата. След решението на БФБ да запази схемата на първенството (първа осмица и втора шестица) е почти сигурно участието им във втората А-1.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи