Кадетките на Тони 7 ще играят три контроли в София


Кадетките на Тони 7 ще играят три контроли в София
Тони 7 (16)
04-01-2008 23:11

Кадетките на Тони 7 пристигнаха в София за три контролни срещи през този уикенд. Напук на лошите метеоролигични условия Ивайло Христов води състав от 10 момичета с цел да провери силата на отбора в тази възрастова група. Групата използва експресния влак Бургас-София и не срещна никакви трудности да стигне до столицата. Тази вечер от 20.00 Тони 7 излиза срещу връстничките си от Септември 97, утре от 13.30 срещу девойките на същия отбор, а в неделя от 11.30 техен съперник ще бъдат кадетките на Рилски Спортист от Самоков. Всички срещи ще се изиграят в зала „Триадица”, а БФБ е осигурила ползването на спортното съоръжение.
 

„Искаме да проверим състоянието на отбора и паузата в първенствата ни предоставят тази идеална възможност,” каза старши треньора на Тони 7 Христов. „Желанието ни е да кандидатстваме за домакинство на финали за тази възраст. Имам уверението на хора от общината, че може да отпуснат средства,  за да вземем финалния турнир в Сливен. Но за целта трябва да покажем, че можем да постигнем добри резултати. Искам също така да благодаря на изпълнителния директор на БФБ Иван Ценов за оказаното съдействие и осигуряването на зала Триадица. Въпреки неблагоприятните за пътуване условия, ние вече бяхме оргазнизирали нашата програма и нямаше връщане назад.”
 

Пет от кадетките на Тони 7 играят в женската формация на отбора, който ще продължи с участието си във втората петица на А-1. Това са Виктория Стойчева, Радостина Рашева, Станислава Стойчева, Деница Минчева и Неделина Тенева. Същият този отбор миналата година завърши 5-ти в България на финалите за момичета до 14 години в град София.
 

И трите мача ще имат само тренировъчен характер, резултат и време няма да се отчита. За сметка на това пък всичките срещи ще бъдат заснети с видеокамера, за да може всички грешки да бъдат своевремнно отстранени.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи