Съдии носят победата на Хюстън в НБА


Съдии носят победата на Хюстън в НБА
Съдиите гледат повторение на ситуацията
05-01-2008 09:57 | gong.bg

Съдийска грешка донесе победата на Хюстън като гост на Орландо с 96-94 в среща от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Отсъждане на реферите в последната секунда се оказа решително за изхода от двубоя. Адонал Фойл добави в коша пропуснат от Рашард Люис опит точно преди сирената, но арбитрите отмениха точките, които щяха да доведат до продължение. Въпреки че на многократните повторения се видя, че Фойл е действал в рамките на редовното време, съдиите не признаха попадението.
 

Изненадващо центърът на Хюстън Яо Минг демонстрира огромно задоволство след мача, като заяви: „Великолепен завършек”! Самият Минг спечели двубоя с прекия си опонент Дуайт Хауърд, като дори успя да го извади за шест фаула от игра. Китаецът завърши с 26 точки и 10 борби и ограничи Хауърд до 16 точки и 8 борби.
 

Гардът на Ракетите Рафър Алстън погледна реалистично на ситуацията: „Когато отмениха коша, ние веднага се изстреляхме към съблекалните под душовете, преди да са решили нещо друго и да са ни върнали на игрището.”
 

Алстън, който вкара победния за Хюстън кош, реализира 20 точки и направи осем асистенции, а Бонзи Уелс добави 12 точки и 12 борби. Треси МакГрейди продължава да лекува контузия в лявото коляно, която вероятно ще го държи извън игра още 20 дни.

 

За домакините Джамиър Нелсън реализира 20 точки, Рашард Люис – 16, а Хидиует Тюркоглу добави 13 точки и 11 борби.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи