Далас бие Маями в повторение на финала от 2006


Далас бие Маями в повторение на финала от 2006
Еди Джоунс срещу бившия си отбор (AP Photo)
05-01-2008 10:41

Без три от своите звезди Дуейн Уейд, Шакил О’Нийл и Джейсън Уйлямс, Маями Хийт бе на крачка да изненада Далас Маверикс в тяхната зала. Въпреки отсъствията, тимът на Пат Райли бе по-добър през по-голяма част от мача и в неговия край благодарение най-вече на Дирк Новицки, домакините спечелиха с 94-89. Мачът бе повторение на финала в лигата преди година и половина, когато Маями спечелиха титлата.
 

Далас водеха с точка 14 секунди преди края, когато гарда на Маями Рики Дейвис пропусна под коша и претендираше за нарушение срещу него. Хийт имаха шанс да изравнят 6 секунди преди края на срещата, губейки само с 3, но Девин Харис открадна топката и Джош Хауърд сложи точка на спора.

„Мисля, че Хауърд ме удари в главата,” каза Дейвис. „Но въпреки това аз трябваше да атакувам по-смело коша и да вкарам.”
 

Маями водеха на полувремето с 8 разлика (56-48), а в началото на третата четвърт аванса им достигна 10 точки. Но след много грешки и пропуснати наказателни удари те отстъпиха инициативата на домакините.

 

„Играхме добре. Борихме се много за победата,” каза Райли след мача. „Ние се борим така през цялата година. Но все нещо не ни достига. Като че ли винаги накрая винаги имаме тези спадове.”
 

Дирк Новицки вкара 24 точки и добави 10 борби, а Хауърд отбеляза 11 от своите 18 точки в последната част. Еди Джоунс, който се изправи срещу бившия си тим вкара първите си 4 стрелби от тройката, а накрая завърши със 17 точки.

Райли не бе радостен от факта, че Джоунс премина в Далас. „Искахме да подпишем с него, но не реагирахме достатъчно бързо. Сега той е на добро място и много ни липсва.”
 

Уейд пропусна мача, лекувайки няколко контузии. „Беше трудно, но не бе мое решението,” каза той. О’Нийл пък пропусна четвърта поредна среща заради болки в бедрото, докато гарда Уйлямс има проблеми с колената.
 

Далас (22-11) е втори в Югозападната дивизия след шампиона Сан Антонио (22-9). Маями (8-25) пък е последен в Югоизточната и вероятността да играят в плейофите тази година е почти никаква.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи