Балкан спечели важна победа в Самоков


Балкан спечели важна победа в Самоков
Важна победа за Балкан
05-01-2008 20:38

В мач, изпълнен с драматични обрати особено в неговия край Балкан измъкна ценна победа в Самоков над Рилски спортист с 98-87. Въпреки, че играха без един от основните си играчи Илко Нанев, домакините се бореха докрай и малко не им достигна да постигнат победа. Освен Нанев болен бе и национала Александър Груев, но той взе участие в мача и бе на терена близо 24 минути.  
 

Срещата започна много добре за домакините, които заиграха по-силно в началото и поведоха с 13-6. Те продължиха в това темпо и преднина им достигна десет точки. В последните секунди на първата част оба4е гостите намалиха с три точки и така тя завърши 20-13. Гостите отбелязаха първите четири точки през втората част и намалиха до 3, но в следващите три минути Рилски Спортист отново дръпна, първо и 31-24, а след още две, в 17-та с 37-27. До края на полувремето обаче Балкан отново успя да намали и двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 43-41 за домакините.
 

Второто полувреме стартира нервно и за двата тима, а пък в 24-та минута резултата вече бе равен, 47-47. Две минути по-късно гостите дори водеха с 54-49. До края на частта те продължиха да водят, а в последните секунди домакините намалиха на 60-61, с което приключи тази четвърт.
 

Последните десет минути бяха доста интересни и напрегнати. Балкан поведе със 71-67, но домакините успяха да обърнат двубоя и да вземат преднина от 6 точки при 81-75 и 2.57 минути до края. След това обаче играчите на Рилски Спортист допуснаха цели 12 поредни точки и губеха с 81-87 при по-малко от две минути до края. Те успяха да намалят до 87-88 при оставащи 1.17 до края, но след серия от техни грешки и успешни наказателни удари от играчите на Балкан в крайна сметка се стигна до неприятно начало на новата година за самоковци.
 

Отборът на Балкан прекъсна успешната серия на Рилски Спортист като нанесе загуба на днешния си домакин. Играчите на Георги Младенов победиха и затвърдиха доброто впечатление от началото на сезона. Те поднесоха добър подарък за дъщерята на изпълнителния директор на клуба Петко Колев и репортер на нашия сайт – Силвия Колева, която празнуваше рождения си ден. Освен това шансовете на Балкан за влизане в четоврката значително се увеличиха. Ботевградчани излязоха на второ място във временното класиране на мъжката А-1, но имат мач повече от Левски, които са на трето място. Те обаче играят своята среща от този кръг в понеделник в зала Триадица срещу Черно море Еврохолд.
 

Голяма битка предстои идната събота в Ботевград, където ще гостува Спартак Плевен, пряк конкурент за едно от челните места в първенството на страната.

Рилски спортист пък излиза на Сливен същия ден. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ – БАЛКАН 
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 МЪЖЕ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА РИЛСКИ СПОРТИСТ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БАЛКАН


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи