Спартак дръпна пред ЦСКА за място в четворката


Спартак дръпна пред ЦСКА за място в четворката
Хрисимир Димитров (Спартак Плевен)
05-01-2008 23:18

Плевенският Спартак победи много трудно ЦСКА с 80-78 в дерби-мачът от 15-тия кръг на мъжката А-1. Този мач бе определен от много специалисти като дерби срещата на този кръг от държавното първенство и развитието на срещата доказа, че те са имали правото.
 

Невероятен спектакъл изнесе вече бившия национал Хрисимир Димитров, който вкара 31 точки, грабна 8 борби и подаде 4 асистенции. В последната част той почти сам успя да удържи победата за своя тим.
 

За гостите пък американецът Майк Хендерсън изигра най-добрия си мач с червения екип и отбеляза 30 точки. Христо Николов добави 25 точки. Голямото разочарование обаче бе другото американско попълнение на ЦСКАЛавел Пейн, завършил едва с 2 точки за 31 минути игра.
 

ЦСКА поведоха с 5-2 в началото, но домакините след добра игра на Саша Топчов и Илия Станков успяха да поведат с 8-7 и в края на първата четвърт имаха две точки аванс (18-16). След отлична игра в защита и сполучливи контраатаки те дръпнаха на почивката с 12 точки (45-33).
 

Във второто полувреме гостите успяха да намалят резултата, домакините на няколко пъти се откъсваха и в крайна сметка се стигна до изключителни интересен край на срещата.
 

Домакините водеха с 4 точки в последната минута на срещата, но след тройка на Хендерсън преднината им бе стопена до една (78-77). Димитров вкара два наказателни удара и 9 секунди преди края водеха с три точки (80-77). Указанията за фаул от треньорското ръководство на Спартак бяха изпълнени и Хендерсън отново застана на линията за наказателен удар. Той вкара само първия и умишлено пропусна втория. Младокът Димитър Маринчешки, който се включи доста сполучливо за гостите успя да овладее топката, но негов съотборник го избута в борбата извън игрището. След като вкараха топката в игра времето на светлинното табло изтече и Спартак спечели трудна, но заслужена победа.
 

След този успех Спартак (9-6) вече има леко предимство пред ЦСКА (8-7) за влизане в четворката на А-1. Двата отбора по всяка вероятност ще определят последния тим, който ще се класира сред първите четири. Оттук докрая „червените” трябва да спечелят всичките си срещи и да разчитат Спартак Плевен да направи поне една грешна стъпка.  
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН – ЦСКА 
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А-1 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СПАРТАК ПЛЕВЕН 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЦСКА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи