Деян Иванов започна годината с победа


Деян Иванов започна годината с победа
Деян Иванов
06-01-2008 00:37

Деян Иванов започна с победа новата 2008 година. В първият мач той и съотборниците му от КК Сплит спечелиха с лекота над Геоплин Слован с 83-63 в кръг номер 16 от Адриатическата лига. Българинът игра 23 минути, вкара 7 точки и хвана 8 борби.
 

Гостите от Словения пристигнаха в Сплит без няколко основни играчи и в нито един момент от срещата не застрашиха особено далеч по-добрия отбор на Сплит. Домакините водеха през цялото време като още от самото начало чрез агресивна защита и бързи контраатаки направиха преднина от десетина точки. Единствено Енике Клемонс държеше гостите в мача. Чрез негова тройка те намалиха на 25-18 в края на първата четвърт.
 

Иванов и компания обаче стартираха втората част със серия от 10-0 и чрез много атрактивна игра Сплит поведе с 58-33 в средата на третата част. В този момент на всички в залата бе ясно, че Геоплин Слован ще претърпи голяма загуба. Гостите обаче заиграха зонова защита, която затрудни много Сплит и след серия от 0-11 резултата стана само 63-51 в края на треатата част. Треньорът Слободан Суботич си позволи да вкара в игра много от младите състезатели в отбора.
 

След като американеца Тони Ейкинс направи петият си фаул в началото на последната част гостите се надяваха, че може да измъкнат нещо повече от този мач. Суботич обаче върна в игра титулярите и всичко си дойде по местата.
 

Дамян Рудеж бе най-резултатен за КК Сплит с 23 точки, докато за гостите Клемонс завърши с 22.
 

След тази 7-ма победа Сплит се намира на 9-то място във временното класиране на Адриатическата лига. Води Партизан, който разгроми ФМП Железник с 90-68. В най-интересната среща от кръга Цибона Загреб победи Цървена Звезда с 94-82.
 

Идната събота КК Сплит гостува на предпоследния отбор в класирането на лигата – Хелиос Домжале.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи