Слободан Николич изненада КК Босна


Слободан Николич изненада КК Босна
Слободан Николич
06-01-2008 19:44

Борац от Баня Лука поднесе една от най-големите изненади в първенството на Босна и Херцеговина след като нанесе първо поражение на КК Босна от Сараево. С тройка на Йованович със сирената гостите от Баня Лука победиха със 78-77. Явно работата на бившият треньор на Лукойл Академик Слободан Николич вече дава резултат. Сръбският наставник наскоро пое отбора на Борац.
 

Отборът на КК Босна заедно с участника в Адриатическата лига Широки Брег са големите фаворити в този шампионат. От тази година обаче само един отбор има право на участие в Адриатика. От КК Босна веднага използваха увеличението на броя на участниците за купата на УЛЕБ и се вмъкнаха тазгодишното издание. Това обаче не им дава право да пропуснат първата фаза от шампионата на страната, каквато привилегия има Широки Брег. КК Босна имаха 11 поредни победи преди възпитаниците на Николич да ги победят в петък вечер.
 

Борац направи 5 поредни загуби и махна стария си треньор Драго Каралич. Оттам насам Николич застана на кормилото на отбора, който заигра далеч по-силно от мач на мач и кулминацията дойде именно срещу КК Босна. Целта на отбора е да попадне сред първите 8, които продължават във втората фаза на шампионата.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи