Левски срещу Черно море днес в София


Левски срещу Черно море днес в София
Левски и Черно море днес в София (chernomore.bg)
07-01-2008 10:45

Левски посреща днес Черно море Еврохолд от 18.00 в зала „Триадица” в предпоследен мач от 15-тия кръг на мъжката А-1. Освен този мач остава да се изиграе отложената среща между Дунав 2007 и Лукойл Академик, но от БФБ все още не са насрочили дата за нея. Лошото време принуди БФБ да премести Левски-Черно море за днес. Двата тима се борят да намерят място в първата четворка на А-1, което ще им даде предимство в жребия за купата на страната. По наредба първите четири отбора пропускат предварителния кръг, ще играят директно на четвъртфиналите, където ще имат предимство в броя домакински срещи и няма как да се срещнат помежду си до етап полуфинали.
 

Сините” ще се борят да си върнат второто място във временното класиране след като Балкан ги измести след победа над Рилски спортист в събота. Те са в изгодна позиция за атакуване на второто място след този първи етап от шампионата на най-добрата мъжка група. Въпреки това три от общо четири от мачовете са срещу директни съперници като Черно море, Балкан и ЦСКА и подценяване от страна на момчетата на Любомир Минчев не трябва да има. Победа днес ще им гарантира място сред първите четири, но в лагера на Левски трябва да се целят далеч по-високо.
 

За Черно море това с всеки загубен мач шансовете за влизане в четворката намаляват драстично. Тяхната програма до края на тази първа фаза не е никак лека, гостуване в София на Левски и ЦСКА и домакинство на Дунав 2007 и Лукойл Академик. Вследствие няколкото издънки по-рано през сезона у дома, варненци нямат друга алтернатива освен да се борят за победа днес. Дори и да спечелят две от оставащите четири срещи няма да им гарантира място в четворката.
 

Следващият кръг много въпросителни може да получат отговор, когато в директни сблъсъци се срещат Балкан-Спартак Плевен и ЦСКА-Левски. Преди това обаче е днешният интересен сблъсък в зала „Триадица” между Левски и Черно море. 

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ НА МЪЖЕ А-1


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи