БФБ избира между Божков, Боруков и Драгоев за национален селекционер на жените


БФБ избира между Божков, Боруков и Драгоев за национален селекционер на жените
07-01-2008 13:09 | gong.bg

Изтече срокът на конкурса, обявен от ръководството на БФБ за старши треньор на женския ни национален тим по баскетбол. Кандидатите за поста останаха трима, съобщава Гонг. Своето желание да заемат тази позиция са Георги Божков, Николай Боруков и Красимир Драгоев. Предстои първо да се събере Треньорският съвет на баскет-федерацията ни, а после и Управителният съвет трябва да вземе окончателно решение.
 

Без съмнение задачата на следващия специалист, който ще седне в треньорското кресло начело на женския ни представителен отбор ще бъде класиране на Европейско първенство.
 

За последно тимът ни бе воден от Божков и игра в допълнителните евроквалификации миналата година, но не стигна до участие на шампионата в Италия.
 

Освен това предстои да се определят треньори на още четири представителни гарнитури при подрастващите -  жени до 20-годишна възраст (кандидати са Стефан Стефанов, Тина Димитрова, Иван Лепичев, Цанко Цанков и Красимир Драгоев), юноши до 18-годишна възраст (кандидати са Юлиан Аладжов и Йордан Колев), девойки до 18-годишна възраст (кандидати Венцислав Гечев, Иван Лепичев, Цанко Цанков и Красимир Драгоев). 
 

Ясни са треньорите на кадетките до 16 години - Борислава Мандур, на кадетите до 16 години - Янко Янчев и на младежкия отбор до 20 години – Иван Чолаков.
 

Първоначално кандидатите можеха да подават молби в БФ Баскетбол до 30 ноември 2007, но изведнъж срока бе удължен до 4-ти януари 2008.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи