Желко Лукаич: Нямахме концентрация във важни моменти от мача


Желко Лукаич: Нямахме концентрация във важни моменти от мача
Желко Лукаич
08-01-2008 21:26 | Александър Сотиров

Старши треньорът на Лукойл Академик Желко Лукаич:

„Искам да честитя на отбора на Бенетон за добрата игра и заслужената победа. Загубихме от един изключително добър отбор. Оправда се, че това е най-тежката група в УЛЕБ. Иска ни се да се класираме и аз съм сигурен, че ще го направим.

Искам да отбележа две неща върху които аз винаги съм държал – високият процент на изпълнение на наказателни удари и намаляване на грешките до минимум. Днес и в двете се провалихме. Все пак има и нещо позитивно от загубата днес, а то е, че не се предавахме и няколко пъти се връщахме в мача.
Те играха с 4 ниски играчи по простата причина, че това са им най-добрите състезатели. Контузен им бе Джили и нямаха много възможност да играят с повече високи.

Нямахме концентрация във важни моменти от мача. Липсваше ни агресивност, ето дори накрая те не бяха в бонус и не се налагаше да ни правят фаулове. Не използвахме по най-добрия начин възможностите за контраатака и лесни кошове. Не искам да се оправдавам, но около празниците им казах на играчите – или искате да почивате или да играете.

Имахме шанс в третата част, когато поведохме с 6 точки. Имахме желание, но както казах ни липсваше концентрация. Само като факт в края на първата част имахме само един фаул, а те ни бяха вкарали 25 точки.
Ще си направим изводите и гледаме напред. Както и моя колега каза, тези срещи носят радост на феновете и са добре за българския баскетбол. Надявам се да се върнем към нашия ритъм на игра и отново да побеждаваме. Мисля, че още една победа до края ще ни стигне, за да се класираме”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи