Арис пропусна да се класира за Топ 16


Арис пропусна да се класира за Топ 16
Брейси Райт (arisbc.gr)
10-01-2008 01:55

Лиетувос Ритас губеше с двуцифрена разлика 4 минути преди края на гостуването си в Солун на гръцкия Арис, но се върна и успя да спечели драматично със 69-72.

Това бе 9-тата победа за Лиетувос Ритас в група В на Евролигата. Те продължават да са начело и са си осигурили участие в Топ 16. За разлика от тях Арис има актив от 6 победи и 5 загуби и заема 5-то място в групата. На гърците обаче е нужна само една победа в оставащите три мача, за да прескочат в следващата фаза на турнира.
 

Босненският национал Кенан Байрамович отбеляза 18 точки за гостите, Холис Прайс добави 14 като изведе Лиетувос Ритас с точка напред 20 секунди преди края на двубоя. За Арис отново най-добър бе Джеремая Маси с 19 точки.
 

Четири минути преди края на срещата резултата бе 64-54 в полза на Арис и по всичко изглеждаше, че те ще запишат така нужната им победа, която ще ги класира. Прайс и Ийдсън намалиха разликата след успешни наказателни удари преди Брейси Райт да вкара тройка и увеличи на 69-62. Отново Прайс с 5 поредни точки и тройка на Байрамович намалиха резултата на 69-68. Играчите на Арис бяха шокирани от развитието на срещата и допуснаха две поредни грешки, давайки възможност на Прайс да изведе гостите напред в резултата. Райт пропусна под коша и в самия край Ийдсън затвърди победата с 2 успешни наказателни удара.
 

На Арис е нужна само победа, но програмата до края не е никак лека. Гостуват последователно на Армани Джийнс и Ефес Пилзен, а в последния кръг приемат Макаби Тел Авив. Те обаче ще разчитат на Цибона да се препъне в един от следващите мачове, което автоматично ще ги класира за Топ 16. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АРИС – ЛИЕТУВОС РИТАС 
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ЕВРОЛИГАТА 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ЕВРОЛИГАТА 
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ЕВРОЛИГАТА  
 

КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В ЕВРОПА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи