Супер-Брънзова в Евролигата на ФИБА


Супер-Брънзова в Евролигата на ФИБА
Албена Брънзова (fibaeurope.com)
11-01-2008 04:29

Баскетболистка номер едно на България за 2007 година Албена Брънзова потвърди правилният избор в класацията на нашия сайт. 36-годишната състезателка на МКБ Шопрон се представи блестящо и бе в основата на победата на своя тим акто гост на Фард Наполи със 74-61. Българката вкара 26 точки и бе неудържима на терена в Неапол. Тя показа много висок процент на стрелба – 7/9 за две и 4/5 за три точки като игра 33 минути.
 

Победата е първа за унгарките като гости и ги изкачи на трето място във временното класиране на група А във ФИБА Евролига за жени. Пред тях са само отборите на ЦСКА Москва и Фенербахче. За осминфиналите се класират първите 4 отбора от всяка група, а до края на тази фаза остават само два кръга и на МКБ Шопрон им е нужна само една победа.
 

Една от добре представилите се италианки от отбора на Фард Наполи Сара Джиауро каза след мача: „Жалко, че загубихме. Започнахме много добре и концентрирани, но след това направихме много грешки. Те пък имаха една наистина супер Брънзова.”
 

Американките, известни с учстието си в WNBA Адиа Барнс и Кедра Холанд-Корн завършиха съответно със 17 и 15 точки за италианския отбор. Те обаче вече нямат шанс за класиране напред, тъй като имат само един успех от 8 мача.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи