Първа победа за Лукойл за 2008 година


Първа победа за Лукойл за 2008 година
Дийн с 23 точки и 12 асистенции
11-01-2008 21:36

Лукойл Академик записа първата си победа за 2008 година. Това се случи по-рано днес в спортния комплекс в Правец след като „студентите” надиграха Ямбол със 105-85. Първият мач за годината на отбора на Желко Лукаич бе отложен, а само преди два дни те паднаха от Бенетон в турнира за купата на УЛЕБ.
 

Днес най-добрият отбор за месец декември в анкетата на Пресклуб България записа 15-та победа в шампионата на мъжката А-1. Победителят в срещата нито за миг не подлежеше на съмнение. Въпреки това „студентите” не си даваха много зор и 6 минути и половина преди края на мача те имаха само 6 точки аванс. Все пак накрая разликата набъбна на нормалните 20 в тяхна полза.
 

Лукойл Академик не само си осигури първото място от тази първа фаза на шампионата, но и няма и теоретичен шанс да бъдат задминати до края на редовният етап. Те са цели 5 победи повече от втория в класирането Левски. За тях всички усилия ще бъдат насочени в Европа.
 

Лукойл Академик гостуват в Киев във вторник в мач номер 9 от турнира за купата на УЛЕБ. Победа ги класира със сигурност за следващата фаза.
 

Ямбол си осигури място в първата осмица, но не може да мръдне до края на този етап по-нагоре от 7-ото място.
 

Отличен мач за гостите изигра украинското попълнение Вадим Река. Той вкара 31 точки и грабна 20 борби като направи много висок коефициент от 42. Обявеният за най-добър баскетболист в град Ямбол за 2007 Станислав Говедаров добави 19 точки, а младокът Мартин Дурчев отбеляза редовните си 4 тройки за общо 17 точки.
 

За Лукойл Академик двама играчи направиха дабъл дабъл. Гардът Уили Дийн вкара 23 точки и подаде 12 асистенции, а Перо Антич влезе като резерва и игра 27 минути, но това бе достатъчно за 28 точки и 10 борби.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК – ЯМБОЛ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЯМБОЛ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ПЪРВА А-1 МЪЖЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ПЪРВА А-1 МЪЖЕ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ПЪРВА А-1 МЪЖЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи