Бозов най-добър за Форд Бургос


Бозов най-добър за Форд Бургос
Йордан Бозов в защита
12-01-2008 10:22

Йордан Бозов бе най-добър за отбора си Форд Бургос при гостуването на БаскетИнка от поредния кръг на втора испанска LEB Oro. Заедно със съотборника си Диего Грипо те вкараха по 16 точки, но и те стигнаха за успех на Бургос, които загубиха със 69-83. Бозов игра 29 минути и бе точен на 3 пъти от зоната за 3 точки.


Двата отбора делят 16-17 място във временното класиране на шампионата. В другият кръг, който е последен от първото завъртане, Форд Бургос посреща Палма Акуа на 18 януари. Съперникът е само с победа повече от тях. Интересен е фактът, че досега всичките 4 победи на Бозов и компания дойдоха като гости. Крайно време е да спечелят среща и у дома. Първенството на втора испанска лига се преполовява и има още много мачове до края на редовната фаза. Бозов и отборът му имат все още шанс да се измъкнат от незавидната позиция, в която се намират в момента.
 
По същото време Теодора Петрова, която защитава цветовете на женския вариант на Бургос загуби като на лидера в испанската най-добра лига LFB Рос Касарес от Валенсия с 49-65. Българката игра само 3 минути и не успя да се разпише, а решаваща се оказа последната част в която Бургос отбеляза едва 3 точки.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи