Черно море не срещна трудности срещу Дунав 2007


Черно море не срещна трудности срещу Дунав 2007
Симеон Ценов (cherno more.org)
12-01-2008 20:35

Отборът на Черно Море Еврохолд разгроми Дунав 2007 с 94-79 у дома. Варненци натрупаха сериозно преднина в третата част, което им помогна да играят спокойно в последната.
 

Срещата стартира с очаквано превъзходство на домакините. Те поведоха в началото и успяха да приключат първата част с аванс от 23-16.
 

Втората част бе малко по-добра за гостите от Русе. Въпреки че изоставаха в резултата те не се предадоха и опитаха да променят нещата. Това в крайна сметка не се получи, но самата четвърт бе по-равностойна, като домакините увеличиха аванса си само с още три точки, за 46-36 на полувремето.
 

Началото на второто полувреме бе катастрофално за гостите. Играта им в защита въобще не вървеше и това се отрази веднага на резултата. Варненци отбелязаха цели 33 точки срещу 17 за тези десет минути и си подпечатаха победата.
 

В последната част играчите на Черно Море се поотпуснаха, а и Спас Натов даде шанс за изява на по-младите състезатели. Това помогна на играчите на Дунав да намалят резултата с 11 точки и да направят загубата си по-почетна. Младите Александър Янев и Николай Колев пътуват веднага след мача за Монтана, където утре ще играят с втория отбор срещу Видабаскет в пореден кръг от А-2. Куриозна ситуация се случи с Янев през първото полувреме, когато без причина съдията Красен Иванов го принуди да си свали клина. 
 

Симеон Ценов бе най-резултатен в този мач с 26 точки, докато Боев завърши с 17 и 4 борби.
 

За Дунав 2007 Павел Нойков бе на познатото ниво с 22 точки, а Нинослав Тмушич постигна обичайния си дабъл-дабъл с 16 точки и 10 борби. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ – ДУНАВ 2007 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЧЕРНО МОРЕ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ДУНАВ 2007 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ПЪРВА А-1 МЪЖЕ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ПЪРВА А-1 МЪЖЕ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ПЪРВА А-1 МЪЖЕ

 

ТОП 10 НА КРЪГА


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи