Голяма битка за четвъртото място


Голяма битка за четвъртото място
Спартак и ЦСКА се борят за четворката
13-01-2008 11:25

Два кръга преди края на първата фаза от шампионата при мъжете доста въпросителни получиха своите отговори. Лукойл Академик без проблеми е първи, Балкан и Левски са сигурни за четворката, Сливен ще играе във втората шестица, докато компания там почти сигурно ще им прави Дунав 2007.
 

Една грешна стъпка на русенци и Рилски спортист и Ямбол влизат в осмицата. А мачовете им до края са изключително трудни. Приемат ЦСКА и Лукойл Академик в отложен мач, докато гостуват на набралия скорост отбор на Балкан. За да влязат в осмицата Дунав 2007 трябва да вземат всичките си мачове, защото в преките двубои с Рилски спортист и Ямбол имат негативен общ резултат.
 

Рилски спортист и Ямбол играят помежду си следващата събота в мач за седмото място в класирането на този етап. И двата отбора трябва да знаят, че резултатите им се зачитат в следващата фаза и всяка победа се брои. Явно това бяха забравили от Рилецо при гостуването си в Сливен вчера. 
 
Левски и Балкан играят идната събота в мач за второто място. След загубата на "сините" в Ботевград тази среща се очаква с голям интерес, независимо от факта, че и двата състава вече си осигуриха място в четворката. В последния кръг имат леки съперници и това прави тази среща решителна за това втора позиция.
 

Най-интересна е битката за четвъртото място в класирането. Както вече няколко пъти споменахме първите четири отбора ще имат предимство в жребия за купата на България. Те пропускат първия предварителен кръг, имат повече домакински мачове на етап четвъртфинали и най-важното избягват от големия фаворит Лукойл Академик до етап полфинали. С други думи влизане в четворката дава големи шансове за класиране на финалния турнир за купата на страната. ЦСКА, Черно море и Спартак Плевен са с еднакъв актив от 9 победи и 7 загуби и един от тези три отбора ще заеме тази четвърта позиция.
 

След загубата на Спартак Плевен в Ботевград вчера, ЦСКА е в най-изгодна ситуация. Те контролират изцяло съдбата си и при две победи над Черно море у дома и Дунав 2007 като гост няма да ги интересуват другите резултати на преките им конкуренти. Това е така, тъй като те са в добра ситуация след двата мача със Спартак Плевен, бият с 15 и губят само с 2. И двете срещи до края обаче няма да са никак леки. В Русе „червените” гостуват на отбор, който ги победи в квалификациите за влизане в А-1, а в последния се изправят в директен сблъсък срещу Черно море.
 

Спартак Плевен ще разчитат ЦСКА да се препъне в един от оставащите два кръга, но те също трябва да победят Сливен у дома и Ямбол като гости.
 

Черно море е в най-трудната позиция. Те приемат Лукойл Академик идния четвъртък, а в последния кръг идват в София за директен мач срещу ЦСКА. Ако загубят от „студентите”, което е най-очаквано, единствения начин да се промъкнат до четворката е следния: Спартак Плевен да загуби в Ямбол и те да победят ЦСКА с 9 и повече точки. Това е така, защото след последния кръг трите отбора отново ще са изравнени, а тогава ще се гледат мачовете помежду им. Изчисленията показват, че на моряците ще им е нужна победа от 9 точки разлика. 

Ако поднесат изненада и победят Лукойл Академик, тогава те отново трябва да разчитат на победа в последния кръг над ЦСКА и загуба на Спартак в Ямбол. Има и резервен вариант да се класират дори плевенчани да са победили Ямбол в последния кръг, но тогава между Черно море и Спартак ще се гледат вкараните срещу получените точки в цялото първенство досега, тъй като и двата отбора се биха с еднаква разлика.
 

Мъже А-1 
 

1. Лукойл Академик (15-0)
домакин (Рилски спортист)

гост (Дунав 2007, Черно море)
 

--------------------------------------------------------------------
 

2. Балкан (11-5)

домакин (Дунав 2007)

гост (Левски)  
 

3. Левски  (11-5)

домакин (Балкан)

гост (Сливен) 

4. Спартак Плевен (9-7)

домакин (Сливен)

гост (Ямбол)


--------------------------------------------------------------------


5. ЦСКА Интерлоджик (9-7)

домакин (Черно море)

гост (Дунав 2007) 

6. Черно море Еврохолд (9-7)

домакин (Лукойл Академик)

гост (ЦСКА) 
 

7. Рилски спортист (5-11)

домакин (Ямбол)

гост (Лукойл Академик)  
 

8. Ямбол (5-11)

домакин (Спартак Плевен)

гост (Рилски спортист) 
 

-------------------------------------------------------------------
 

9. Дунав 2007 (3-12)

домакин (Лукойл Академик, ЦСКА)

гост (Балкан) 
 

10. Сливен (2-14)

домакин (Левски)

гост (Спартак Плевен) 
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ НА МЪЖКАТА А-1
 

ПРОГРАМА ДО КРАЯ НА ТОЗИ ЕТАП ОТ МЪЖКАТА А-1


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи