Черноморец се реваншира на Славия


Черноморец се реваншира на Славия
Живко Стоянов (Славия)
13-01-2008 20:02

Черноморец Бургас запази шансове за класиране за втория етап на първенството след като взе реванш и победи Славия като гост с 85-77. В първата среща, изиграна в края на миналата година край морето „белите” спечелиха. Сега обаче Черноморец си върна за загубата у дома. 
 

Бургаският тим има 3 победи и 8 загуби, но значително по-лесна програма до края от своите съперници. Те приемат Видабаскет и Спартак МВР, а гостуват на аутсайдера Спортист Своге
 

Въпреки загубата Славия все още контролира ситуацията в групата. Те имат 6 победи и 5 поражения, но влязоха в лоша серия от три поредни загуби. До постигането на целта и влизане в четворката, осигуряваща място във втората шестица са им нужни две победи от трите оставащи срещи. Ако Видабаскет загуби една от своите срещи, тогава и само една победа ще им стигне. Момчетата на Даниел Димитров гостуват на Черно море 2 и Дунав, а приемат Алвина. Видабаскет е третият тим с шанс за втората А-1.
 

Димитър Рошманов бе в основата на днешния успех на гостите от Бургас. 22-годишния гард вкара 36 точки, а ветерана Минчо Алексов направи 9-ия си дабъл дабъл от 11 изиграни срещи – 15 точки и 14 борби. Всички точки за гостите бяха вкарани от тяхната стартова петица, нито един от резервите не се разписа.
 

За домакините от Славия Любомир Жечев отбеляза 28 точки, от които 5 успешни стрелби от зоната за три точки. Но като изключим него, останалата част от отбора имаха нисък процент от далечно разстояние – само 5 от 24.

Играчът на ЦСКА Живко Стоянов, който се състезава с двоен лиценз и в Славия добави 12 точки и 6 овладени топки.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ – ЧЕРНОМОРЕЦ 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СЛАВИЯ 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЧЕРНОМОРЕЦ 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЪЖКАТА А-2 
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЪЖКАТА А-1 
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-2 
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В МЪЖКАТА А-2


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи