Лукойл Академик без Да Роза в Киев


Лукойл Академик без Да Роза в Киев
Лукойл без Мурило в Киев
14-01-2008 11:10 | gong.bg

Бразилският център Лукойл Академик Мурило да Роза самоволно решил да не пътува за Киев, където утре „студентите” играят с местния БК Киев в предпоследен мач от груповата фаза на турнира за купа УЛЕБ. Спортният директор на клуба Сашо Везенков и треньорът Желко Лукаич бяха неприятно сюрпризирани на аерогарата тази сутрин с новината, че Да Роза няма да се появи за сбора на съотборниците си на летището. Бразилецът изпитвал болки в глезена и стигнал до извода, че не му се тръгва за Украйна.
 

„Той си е решил, че го боли и няма да играе. Професионалист е човекът. Ще бъде глобен „професионално”. Той трябваше да пътува, а дали ще играе щеше да се реши в последния момент. Дано след 5 години се променят нещата и както професионално си взимат парите, така и да тренират чужденците. Няма да бъде освобождаван, защото много от играчите това целят. Ще вземем сериозни мерки. Ще уведомим Макаби Тел Авив и го чака глоба. Малко са изкривени нещата у нас”, коментира Везенков за Гонг.
 

“Студентите” ще бъдат настанени в хотел Рус, който е в непосредствена близост до залата, където ще се провеждат тренировките и самия мач утре вечер.
 

„Всичко е по-добре, още преди казах, че тези 20 дни прекъсване се отразиха негативно на игровата част. Всичко е въпрос на това как ще тръгне мача. Надявам да се получи добър двубой и ние да сме победители. Нищо не е фатално и при някакъв различен резултат. Трябва ни от двата мача една победа и после един добър жребий. Може да се каже, че групата ни е най-равностойната”, заяви още Везенков.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи