Томо Махорич: Лукойл Академик има най-силното нападение в групата


Томо Махорич: Лукойл Академик има най-силното нападение в групата
Томо Махорич
15-01-2008 01:15

Томо Махорич, старши треньорът на БК Киев говори пред местните медии преди срещата с Лукойл Академик тази вечер в Украйна:
 

„Мачът тази вечер няма да се отличава по нищо от останалите срещи в нашата група. Ако победим, ще подобрим своята ситуация. Ако загубим, ще я влошим. Ние вече се класирахме за следващата фаза, което много ни радва. Въпреки това, ще се борим в оставащите два мача да победим и спечелим първо място в групата. Това може да ни даде предимство в следващия етап на състезанието.” 

 

Лукойл Академик същия отбор ли са като този, който срещнахте преди?

„Дантей Смит е заменен от неговия братовчед Лари О’Банън, който също е доста добър играч. Съперникът е преди всичко опасен в атака. По мое мнение Лукойл Академик има най-силното нападение в нашата група, опасността им идва от играчите от всички позиции. Много е трудно да се определи от кой точно идва най-голямата опасност. Затова ние ще се стараем да играем колкото се може по-добре в защита и се надявам, че ще се справим.” 

 

Как планирате да опазите Антич, който ви създаде много неприятности в първия мач?

„Действително Антич е един много добър играч, но това може да се каже и за всеки един от българския отбор. Наистина, до този момент никой не успя да спре Антич и с него ще сме много внимателни. Опасността идва и от другите, тоест опазим ли Антич не означава, че сме спечелили мача. Например Чанак в мача с Бенетон вкара 5 от 6 тройки. Не трябва да позволяваме на Лукойл да прави контраатаки, което им е много силно оръжие, както и не бива да отстъпваме в борбата под коша.
Отборът се нуждае от подкрепата на публиката. Навсякъде, където играем те поддържат много отбора си. И на нас ни се иска да видим пълна зала, което ще ни даде сила.” 

 

Ще играе ли Фейсън?

„Не мога да кажа, в момента незнам. Що се касае до инцидента с него не ми се говори, той няма нищо общо със спорта.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи