Възможните съперници на Лукойл Академик


Възможните съперници на Лукойл Академик
22-01-2008 11:07

32-та отбора, които ще се класират за следващата фаза ще бъдат разпределени по следния начин за предстоящия жребий на 28 янаури в Барселона: 

ПЪРВИ РЕД
Осемте най-добри победители от всичките 9 групи  

ВТОРИ РЕД
Отборът, победител в една от 9-те групи с най-лош показател плюс най-добрите седем от заелите втори места

ТРЕТИ РЕД

Два отбора от заелите втори места с най-лоши показатели плюс най-добрите шест от заелите трети места 

ЧЕТВЪРТИ РЕД
Три отбора от заелите трети места с най-лоши показатели плюс най-добрите пет от заелите четвърти места

На посочения жребий в първият кръг от елиминациите ще се срещнат отбори от ПЪРВИ РЕД срещу ЧЕТВЪРТИ РЕД и отбори от ВТОРИ РЕД срещу ТРЕТИ РЕД. Мачовете от първият елиминационен кръг са на принципа на размененото домакинство и ще се играят на 19 и 26 февруари. Тези тимове с по-предно класиране в редовната фаза на УЛЕБ имат предимство и ще играят втората среща пред собствена публика.

  
Възможните съперници на Лукойл Академик попадат в така наречения втори ред, тъй като вече е ясно, че нашият шампион ще бъде в трети ред. В този втори ред ще попаднат отбор-победител от една от групите на УЛЕБ с най-лоши показатели плюс 7 от най-добрите отбори, заели втори места.


Вариантите, между които се крие бъдещия съперник на Лукойл Академик са сведени до 18 и са подчертани с главни букви, а след последния кръг другата седмица те ще останат 7 или може би дори само 6: 
 
Група А
ХОВЕНТУТ (8-1) / ТЮРК ТЕЛЕКОМ (8-1)
Очаква се лесна победа на Тюрк Телеком в последния кръг срещу тима на Гилдфорд Хийт. Ако Ховентут спечели в Литва срещу Шяуляй един от вариантите за съперник на „студентите” ще бъде Тюрк Телеком, тъй като те ще завършат втори. Ако Ховентут се издънят в Литва, тогава те влизат в линията от възможни съперници на нашия шампион. 
 
Група В
ВЕНТСПИЛС (5-4) / КЬОЛН 99-ерс (5-4)
Бешикташ (9-0) няма да ни се падне, тъй като ще бъдат в първия ред. Вторият отбор в групата ще бъде Вентспилс, който трябва да победи отпадналия ФМП Железник у дома. Ако те загубят, втори ще стане Кьолн 99ерс, който има лека задача у дома срещу Оварензе. 
 
Група С
Победителят от ХЕМОФАРМ (6-3) / ГАЛАТАСАРАЙ (6-3).  Единият от възможните съперниците на Лукойл Академик от тази група ще бъде победителя от мача във Вършац между Хемофарм и Галатасарай. 
Възможен съперник е евентуално и АКАСВАЮ ЖИРОНА (7-2), ако загуби в Румъния като гост на Асесфт Плоещ. Испанците спечелиха групата, независимо от изхода на последния мач. Тук обаче има вариант, ако испанците се издънят да попаднат във втора линия като отбор победител с най-лоши показатели. 
 
Група D
ХИМКИ (8/1) /ПАМЕСА ВАЛЕНСИЯ (7-2)
Двата отбора се срещат във Валенсия в последния ден от редовната фаза. Загуба на Химки до 2 точки ги прави победител в групата. При победа с 3 или повече точки на Памеса, те стават първи. Който стане втори ще бъде един от вариантите на Лукойл Академик. 
 
Група Е
БУДУЧНОСТ (6-3)
Триумф Люберци е победител в групата, а втори и вероятен съперник е Будучност от Подгорица. 
 
Група F
ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА (6-3) Победа на Цървена Звезда над Оостенде у дома ги прави твърдо втори и те ще са вероятен съперник. При загуба на сърбите ООСТЕНДЕ (5-4) ще бъде сред отборите, които могат да играят с Лукойл Академик. Чешкият НИМБУРК (5-4) е вариант от тази група, ако победи Динамо Москва и Остенде спечели в Белград.
ДИНАМО МОСКВА (7-2) по подобие на Жирона е спечелил тази група. Има вероятност обаче при загуба в последния кръг като гост на Нимбурк, руснаците да завършат като отбор с най-лоши показатели от победителите и да паднат на втора линия.  


Група G
Загубилия от ГРАН КАНАРИЯ (7-2) / АСВЕЛ ВИЛЬОРБАН (6/3)
Ако няма изненади в мачовете на кандидатите за първите места в останалите групи, то най-вероятно оттук ще дойде отборът, победител с най-лоши показатели. Така, че и двата отбора са между вариантите за съперници на Лукойл Академик. Гран Канария може да избегне Лукойл Академик, ако победи и има благоприятен развой от другите групите. 
 
Група Н
По регламента на УЛЕБ съперник от група, в която бе състава на Лукойл Академик не е възможен.  
 
Група I
ЗАДАР (5-4)

Хърватския Задар е твърдо втори и може да се падне на Лукойл Академик на жребия.
Полският ТУРОВ ЗГОЖЕЛЕЦ (8-1) изненадващо спечели тази група дори преди изиграването на мачовете от последния кръг. Ако те паднат в Израел като гости на Апоел Мигдал може да бъдат победителя с най-лош коефициент.

 
ОЧАКВАЙТЕ ДОВЕЧЕРА ВЕДНАГА СЛЕД СРЕЩИТЕ ОТ ПОСЛЕДНИЯ КРЪГ СПИСЪКА НА ВЪЗМОЖНИТЕ СЪПЕРНИЦИ.
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА УЛЕБ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи