Ситуацията само в групата на Лукойл Академик преди последния кръг


Ситуацията само в групата на Лукойл Академик преди последния кръг
Победа на Киев в Германия ги прави победители
22-01-2008 11:07

Остава един кръг в УЛЕБ и въпреки, че Лукойл Академик вече се класираха ето каква е ситуацията само в групата на „студентите”. Останаха много малко въпросителни, а отговор на тях ще получим довечера. 
 
Група Н
Вторник, 22 януари
20.00 Лукойл Академик – По Ортез 
20.00 АСК Рига – Бенетон Тревизо 
20.00 Артланд Драгонс – БК Киев 
 
Временно класиране:
1. БК Киев (7-2)
При победа на БК Киев в Германия те стават победители в групата. Ако загубят, за да станат първи трябва да разчитат на загуба на Бенетон в Латвия. Загуба на Киев и победа на Бенетон прави Бенетон победител в групата.  
 
2. Бенетон Тревизо (6-3)
Не могат да бъдат изместени от Лукойл Академик поради факта, че ги биха два пъти в мачовете помежду им.Тоест дори и при загуба ще бъдат минимум втори. Имат шанс за първото място, но трябва да бият в Рига и да разчитат на загуба на БК Киев като гости на Артланд 
 
3. Лукойл Академик (5-4)

Твърдо на трето място. Независимо от изхода от мача срещу По Ортез „студентите” са на трето място. Не могат да изместят Бенетон поради изтъкнатата причина от две загуби от тях и по същата причина Артланд не може да ги измести – Лукойл Академик ги би два пъти по време на този етап.
 

------------------------------------------------------------------
 

4. Артланд Драгонс (4-5)

Имат все още теоретичен шанс за класиране. За целта трябва да спечелят последното домакинство срещу БК Киев и да се надяват на благоприятен развой от другите групи, за да попаднат сред тези 5 най-добри заели четвърти места отбори и се класират. Голямата загуба от Лукойл Академик в София може да им изиграе лоша шега, тъй като имат негативна точкова разлика (-72) и шансовете да бъдат между тези 5 отбора са много минимални.  


 

5. АСК Рига (3-6)

Също имат 1 % шанс да се класират въпреки, че са регистрирали само 3 победи до този момент. При тяхна победа над Бенетон у дома и загуба на Артланд от БК Киев, латвииците ще минат пред Артланд и ще завършат на четвърто място. Ще има няколко групи в които отборите, заели четвърто място ще бъдат с по 4 победи и 6 загуби. Все пак само 5 от 9 четвърти места се класират, което означава, че за да се надяват от АСК Рига трябва в половината от другите 8 групи четвъртите отбори да са с този актив. Малко вероятно. 


 

6. По Ортез (2-7)

Нямат никакъв шанс за класиране. Направиха дебют за купата на УЛЕБ и след много сътресения се озоваха на последното място в групата. Явно този сезон им е доста слаб след като и в първенството на Франция не вървят никак добре и са около послендите места. Твърдо са последни дори и да спечелят мача си в София. 
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА Н НА УЛЕБ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи