Лукойл Академик картотекира О’Банън на мястото на Смит


Лукойл Академик картотекира О’Банън на мястото на Смит
О'Банън ще играе на мястото на Смит
16-01-2008 15:59

Американецът Лари О’Банън ще бъде картотекиран за Лукойл Академик в Българската Федерация по баскетбол и за мачовете от родния шампионат. Досега братовчедът на Дантей Смит можеше да играе само в УЛЕБ, където няма ограничения за броя на чужденците. Според наредбата за държавното първенство на страната няма как да бъдат регистрирани повече от 3-ма играчи извън Европа. Така О’Банън все още не бе регистриран, тъй като Лукойл Академик е запълнил тези три места с Уили Дийн, Мурило Да Роза и Дантей Смит. Картотекирането на О’Банън ще означава, че Смит е аут от отбора до края на сезона. Последният претърпя артроскопия в началото на годината и ще отсъства от терена минимум до края на март.
 

Напомняме, че последната дата за промени в ростерите на отборите е 2 февруари, а 5 дни преди това, на 27 януари стартира трансферния период у нас.  
 

Все още не е ясно обаче какво ще бъде решението на ръководството на Лукойл Академик с отлъчката на бразилеца Да Роза, който отказа да пътува с отбора за Киев. Центърът се изказа много остро по адрес на клубното ръководство, което се закани за солена глоба относно поведението на играча.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи