Лукойл Академик картотекира О’Банън на мястото на Смит


Лукойл Академик картотекира О’Банън на мястото на Смит
О'Банън ще играе на мястото на Смит
16-01-2008 15:59

Американецът Лари О’Банън ще бъде картотекиран за Лукойл Академик в Българската Федерация по баскетбол и за мачовете от родния шампионат. Досега братовчедът на Дантей Смит можеше да играе само в УЛЕБ, където няма ограничения за броя на чужденците. Според наредбата за държавното първенство на страната няма как да бъдат регистрирани повече от 3-ма играчи извън Европа. Така О’Банън все още не бе регистриран, тъй като Лукойл Академик е запълнил тези три места с Уили Дийн, Мурило Да Роза и Дантей Смит. Картотекирането на О’Банън ще означава, че Смит е аут от отбора до края на сезона. Последният претърпя артроскопия в началото на годината и ще отсъства от терена минимум до края на март.
 

Напомняме, че последната дата за промени в ростерите на отборите е 2 февруари, а 5 дни преди това, на 27 януари стартира трансферния период у нас.  
 

Все още не е ясно обаче какво ще бъде решението на ръководството на Лукойл Академик с отлъчката на бразилеца Да Роза, който отказа да пътува с отбора за Киев. Центърът се изказа много остро по адрес на клубното ръководство, което се закани за солена глоба относно поведението на играча.


Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи