Българки бият в Евролигата


Българки бият в Евролигата
Албена Брънзова
16-01-2008 22:05

Албена Брънзова и Евелина Гунева регистрираха победи в мачовете си от Евролигата на ФИБА Европа тази вечер.
 

Отборът на Брънзова МКБ Шопрон победи убедително ТТТ Рига у дома със 78-55 и си осигури третото място в група А на турнира. Българката игра 27 минути и отново показа, че се намира в страхотна форма като отбеляза 13 точки, овладя 9 борби и подаде 3 завършващи подавания. Тя бе точна на два пъти от зоната за 3 точки. Един кръг преди края на тази групова фаза МКБ Шопрон са твърди участници в осминфиналите.
 

За елиминациите се класира и нейната сестра Гергана, която днес загуби с отбора си Фенербахче като домакин на един от големите фаворити за титлата, московския ЦСКА със 65-76. Гергана вкара 5 точки за 15 игра. Един от съдиите в срещата бе Димитър Гологанов.
 

Победа в група В на състезанието постигна и Евелина Гунева с Шибеник Джоли. Те бяха с 14 точки по-добри от Висла 69-55 при това на техен терен. Гунева вкара 5 точки, но грабна цели 13 борби за успеха на хърватките.


За трите българки може да гласувате всеки 24 часа по веднъж за предстоящия мач на звездите на ФИБА, който ще се проведе на 13 март в Москва. Те са включени в избора за състава на Европа, а имената им може да намерите като кликнете на „Other players” при крилата: 
 

ГЛАСУВАНЕ ЗА МАЧА НА ЗВЕЗДИТЕ НА ФИБА ЕВРОПА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи