Реал спечели третия "Ел Класико" за сезона


Реал спечели третия "Ел Класико" за сезона
Аксел Ервел (сн.: realmadrid.com)
18-01-2008 09:12

В група C на Евролигата Реал Мадрид взе реванш от големия си съперник Барселона с победа 82-79 в баскетболния вариант на класическото дерби в колективните спортове в Испания. След две убедителни домакински победи досега през сезона - 73-62 в първия мач от Евролигата и 84-65 в испанската лига ACB - тимът на Барселона дори и пред 13000 зрители в Паласио Висталегре в Мадрид игра силно през голяма част от мача. Единственото в първата четвърт каталунците играха много слабо, но това се оказа решаващо и те така и не успяха да направят обрат до края на срещата.
 
С победата Реал Мадрид се изкачва до второ място в групата с актив от 9 победи при 3 загуби. Барселона вече е на трето с 8-4, но се пак ще има предимство по показателя преки двубои, ако се стигне до равенство в точките накрая.
 
Реал стигна до победата с отлична отборна игра, като петима играчи на "белите" завършиха мача с двуцифрен точков актив. Фелипе Рейес и Луис Бълок бяха най-резултатни с по 14 точки. Рейес хвана и 12 борби за дабъл дабъл. Близо до дабъл дабъл беше и Аксел Ервел, който вкара 13 точки и грабна 9 борби. Гардовете Чарлс Смит и Керем Тунчери добавиха съответно 12 и 11 точки. За Барселона най-много точки накрая се оказа вечната резерва Рожер Гримау, който вкара 14. Ерсан Илясова и Марио Касун отбелязаха по 12, Алекс Акер - 11, а Джанлука Базиле и Фран Васкес - по 10.
 
Решителния момент в мача бе втората половина на първата четвърт, когато при 11-9, със силна игра на Рейес и Алекс Мумбру, столичани направиха серия от 13-0 и с два разменени коша след това водеха с 26-11 след първата четвърт. След това отборът на Барселона подобри защитата си и до края на мача водеше играта почти през цялото време, но слабото начало изигра на гостите лоша шега. Те все пак значително намалиха разликата до почивката (40-35), а две минути преди края на третата част дори поведоха с 51-52, след забивка на Алекс Акер при бърза контраатака. В последната четвърт Реал отново поведе, но до самия край каталунците имаха шансове за победа. Те обаче бяха елиминрани в последните 2 минути, когато Керем Тунчери вкара от средно разстояние и след това бе перфектен при 4 опита от наказателната линия (след тактически фаулове на гостите), за победата с три точки разлика.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАРСЕЛОНА - РЕАЛ МАДРИД
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БАРСЕЛОНА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА РЕАЛ МАДРИД
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ТРИТЕ ГРУПИ НА ЕВРОЛИГАТА
 
ТОП 10 НА КРЪГА В ЕВРОЛИГАТА
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В ЕВРОЛИГАТА
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи