България в трета урна за жребия за квалификациите за Евробаскет 2009


България в трета урна за жребия за квалификациите за Евробаскет 2009
България (снимка: gong.bg)
18-01-2008 16:12 | gong.bg

Българският национален тим по баскетбол-мъже попадна в трета урна преди жребия за предстоящите квалификации за Европейското в Полша през 2009-та година. Жребият ще се тегли през февруари във Венеция, а националите са в компанията на Македония, Босна и Херцеговина и Украйна, което означава, че те няма да са наши съперниците. „Разпределението вече е ясно. То става на базата на резултатите от последното европейско първенство и квалификациите”, разкри специално за Гонг спортният директор на ФИБА-Европа Коста Илиев.
 
В първа урна са поставени отборите на Франция, Италия, Португалия и Израел. Във втора са Турция, Латвия, Сърбия и Чехия. В четвърта урна са класирани тимовете на Естония, Белгия, Унгария и Финландия, а Великобритания остана на последното ниво.
 
„Отборите ще бъдат разпределени в 3 групи по 4 тима и една от 5 състава. Квалификациите ще бъдат много трудни и интересни, защото тази година много по-силни отбори при мъжете ще се борят за класиране на Евро 2009”, коментира още Илиев.

ПЪРВА УРНА

Италия, Франция, Израел, Португалия
 

ВТОРА УРНА

Турция, Сърбия, Чехия, Латвия
 

ТРЕТА УРНА

Македония, Босна и Херцеговина, България, Украйна


ЧЕТВЪРТА УРНА

Финландия, Белгия, Унгария, Естония
 

ПЕТА УРНА

Велкобритания
 

При жените България е в четвърта урна заедно със Словакия, Финландия и Украйна, като например в първа урна на най-силните в квалификациите са Литва, Белгия, Франция и Италия.
 
ПЪРВА УРНА

Литва, Белгия, Франция и Италия 


ВТОРА УРНА

Турция, Германия, Сърбия и Хърватска 


ТРЕТА УРНА

Гърция, Израел, Румъния и Унгария 


ЧЕТВЪРТА УРНА

България, Словакия, Финландия и Украйна


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи