Ван ден Спигел се върна в ЦСКА, искат и Лавринович


Ван ден Спигел се върна в ЦСКА, искат и Лавринович
18-01-2008 19:20

Центърът Томас ван ден Спигел подписа договор с ЦСКА Москва и ще носи „армейския” екип до края на годината. Белгийският национал игра за руския гранд през миналия сезон, но от началото на настоящия бе баскетболист на полския Проком Трефл.  
Очаква се Ван ден Спигел да замени контузените Матияз Смодиш и Алексей Саврасенко, които ще отсъстват продължително време.
 
Старши треньорът на ЦСКА Еторе Месина коментира: „Много съм доволен, че той се връща при нас. Сигурен съм, че в тази ситуация, не можехме да намерим по-подходящ център за нашия отбор. Надявам се, че както и преди две години, той ще ни зареди с енергията си, с позитивното си настроение и веднага ще започне да помага.”
 
Томас Ван ден Спигел също бе доволен: „Щастлив съм, че имам възможност да се върна в ЦСКА. Знам, че преговорите не бяха леки, но съм доволен, че всичко завърши благополучно. Мисля, че ситуацията е идеална. Пристигам в Москва вдругиден, но за съжаление, до началото на Топ 16 в Евролигата, ще мога да играя само във вътрешното първенство.”
 
Междувременно, литовските медии съобщиха, че центърът на УНИКС Казан Дариуш Лавринович също е пред трансфер в ЦСКА Москва. Литовският национал пропусна по-голямата част от сезона заради травма в гърба, а сега иска да разтрогне договора си с тима от Казан.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи