Ще оперират Марбъри във вторник


Ще оперират Марбъри във вторник
Марбъри пробива през Шак
18-01-2008 20:03

Гардът на Ню Йорк Никс Стефон Марбъри ще претърпи операция на левия глезен и ще е извън игрището за неопределено време.
 

Марбъри взе решение за операцията след като се подложи на ядреномагнитен резонанс при един от най-известните специалисти – д-р Уилям Хамилтън. При първия преглед на звездата по-рано тази седмица, лекарят откри хронично възпаление около пречупен шип на глезена. Хирургическата намеса се очаква да бъде идния вторник.

 

В сряда, Марбъри заяви пред медиите, че ще направи всичко възможно да се върне не терена до края на сезона, независимо дали Никс да изхвърчат от плей-офите. Той си е правил такава операция и преди и успя да се възстанови до средата на лятото.

 

Марбъри пропусна последните три мача на тима си, всичките от които победи. Никс са 6-8 без него и 6-18 с него през този сезон.

 

Марбъри преживява криза в кариерата си, като това е един от най-слабите му сезони, с отбелязани средно на мач по 13,9 точки. Баскетболистът не взе участие в 10 срещи, след като баща му почина в началото на декември миналата година по време на домакинска загуба на отбора си  и също така пропусна и срещата във Финикс след скандал с треньора Айзея Томас, който отказа да го включи в стартовата петица.


Докато гардът е извън игра, на неговото място влиза Фред Джоунс, а Джамал Кроуфорд ще се нагърби с повечето от задълженията на атакуващ гард.    


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи