Юлиан Радионов: Желанието ни е да покажем различно лице от мача с ЦСКА


Юлиан Радионов: Желанието ни е да покажем различно лице от мача с ЦСКА
Юлиан Радионов (levskibasket.com)
18-01-2008 21:25

Юлиан Радионов сподели пред BulgarianBasket.com за своите очаквания преди дербито между Левски и Балкан от поредния кръг на мъжката А-1, за настроението в лагера на сините, за новия селекционер Пини Гершон и за бъдещето си в националния отбор. 
 
Какви са твоите очаквания за мача с Балкан Ботевград?
„Надявам се да играем много по-добре от последния мач срещу ЦСКА. Желанието ни е да покажем различно лице в този мач и се надявам да победим.” 
 
Според теб реално ли е класирането в момента, Левски и Балкан делят 2-3-то място?
„Мисля, че е реално. Винаги класирането дава най-реална оценка за моментното състояние на отборите. Това, че сме втори и трети с Балкан означава, че наистина заслужаваме да бъдем на тези места.” 
 
Кой играч на съперника може да създаде наи-много проблеми на твоя отбор в мача утре?
„Не е само един играч, те имат 4-5 много добри състезатели, които могат да те изненадат. Отвсякъде може да дойде опасността. Те показаха една сработеност и се представят много добре. Така, че според мен най-силното оръжие им е отборната игра. Оттам може да дойде и заплахата от отбора на Балкан. Иначе като индивидуалности, те имат и Дуейн, братя Лилови, както и Наско Радев и Болковац.” 
 
Какви са целите на отбора през тази година?
„Нямаме конкретно поставени задачи за изпълнение от ръководството, но за мен винаги е да се класираме и се борим за най-високо място.” 
 
Възстановен ли си на 100 %?
„Мисля, че съм възстановен и се чувствам добре физически. Незнам дали съм на 100 %, но вече участвам пълноценно в тренировките и играя в мачовете. Физически съм стабилен, но ми се иска колкото се може по-скоро да си върна и баскетболната форма. Все още работя по това и се надявам скоро и на самото игрище да съм в оптимална форма.” 
 
Като отбор готови ли сте за утрешния мач?
„Дали сме готови ще видим утре. Сега може да си говорим колкото си искаме, но реално утре на терена ще видим дали сме готови за мача.” 
 
Не може да не те попитаме и теб какво мислиш за новият национален селекционер Пини Гершон?
„Мнението ми не се различава от това на другите специалисти. Пини Гершон е голямо име в баскетбола. Той се е доказал и мисля, че ние всички трябва да се радваме, че ще имаме допир с такъв специалист, какъвто е той. Гершон може да ни даде много и надявам се резултатите да го покажат.” 
 
Ти пропусна миналогодишните квалификации на националния отбор. Надяваш ли се да попаднеш в състава на Гершон?
„Много зависи в каква форма съм. Ще се радвам да попадна в състава. За всеки баскетболист винаги е било цел и мечта да играе за България. Аз винаги съм изпитвал удоволствие и съм бил горд, когато съм играл за България.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи