Кингс изненадаха Пистънс като гости


Кингс изненадаха Пистънс като гости
Артест наниза 18 точки (Getty Images)
19-01-2008 11:51 | Александър Сотиров

Отбора на Сакраменто Кингс записа своята победа номер 16 през настоящия сезон, като победи един от най-добрите домакински отбори в НБА Детройт Пистънс в собствената му зала в Оубърн Хилс, Мичиган. Кралете надделяха със 99:93, като този сезон имат стопроцентов баланс срещу отбора на Флип Сондърс – 2 от 2, след като ги победиха в сблъсъка помежду им в Арко Арина през Ноември. 
 
Рон Артест най-накрая имаше повод за радост в Детройт, след като записа победа в едва втория си изигран мач в Pallace of Auburn Hills след мелето на 19 Ноември 2004, когато той още бе в Индиана. Артест, които изигра втория си мач след дълго възстановяване от травма бе бурно освиркан при влизането си в края на първата четвърт, но това не му попречи да отбележи 18 точки и да бъде в основата на успеха на Кингс. 
 
По-малко от 4 минути преди края на мача именно побойника Артест отбеляза тройка, която изведе Кингс напред в резултата. При 96:93 в полза на гостите от Калифорния, Детройт на два пъти имаха шанс да изравнят и то по-малко от минута преди края, но не успяха. Последва бърза атака и кош на Майк Биби, който на практика реши мача 18 секудни преди края. 
 
Детройт нямаха успех при стрелбата, особено през втората част, когато вкараха 7 от 21, а Кингс отвърнаха със серия от 33:19, която ги изведе напред с 56:48 на полувремето. Серия от 10:2 по средата на третия период върна Детройт в мача, но Пистънс не успяха да зарадват феновете си с краен успех. 
 
Най-резултатен за Сакраменто бе Кевин Мартин с 24 точки, като той, Рон Артест и Майк Биби се включиха като резерви в срещата. Артест наниза 18, а Биби остана със 16. От стартовата петица на Кралете единствено Брад Милър и Бено Удрих завършиха с двуцифрен актив – съответно 17 и 12 точки, като Милър добави 9 борби и 5 асистенции. 
 
За Детройт, които записаха своята 11-та загуба през сезона Чонси Билъпс бе над всички с 28 точки, 10 асистенции и 8 борби. Рип Хамилтън добави 24, а Тейшон Принс и Антонио Макдайс завършиха с 15 и 14, като Дайс хвана 11 борби за своя дабъл-дабъл.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи