Дунав награждава баскетболни легенди


Дунав награждава баскетболни легенди
19-01-2008 12:38 | вестник Утро

Дунав 2007 ще почете с паметни статуетки днес баскетболни деятели от Русе с принос за развитието на този спорт в нашия град. Церемонията ще се състои в рамките на очаквания с огромен интерес мач срещу ЦСКА, който ще започне в 17 часа.

"За да сме силни в бъдеще, ще трябва да обърнем очи към славното минало на русенския баскетбол", коментира пред "Утро" членът на клубната управа Велизар Павлов. Той добави, че би било нещо много хубаво, ако отборът подари на ветераните една победа срещу "червените".

Със статуетки ще бъдат удостоени треньорите Васил Гешев, Георги Младенов, Емил Железаров, Борис Стефанов, Витан Сербезов, Маргарита Златанова, бившите състезатели Иван Зетов - Зетора, Владимир Евтимов, Петър Костов - Сенегалеца, Тодор Петров, Дмитрий Гончаров, Светослав Недков, Пеньо Пенев, Любомир Порчев, Людмил Гаврилов, Петко Дечев, Пламен Дечев, Надя Стефанова, Нели Димитрова. Предвидени са награди още за Тодор Моллов, Мадлен Станева, Росен Мораров, но по уважителни причини те не ще могат да присъстват на тържеството.

Празникът на баскетбола утре ще стартира с мач между юношеските отбори, а за доброто настроение на зрителите ще се грижат състезатели по латиноамерикански танци от клуб "Настроение".

В помощ на агетката за дербито срещу ЦСКА ще бъдат ученици от Националното училище по изкуствата, които ще зарадват феновете с изпълнения на тромпет.

Баскетболният празник в зала "Дунав" ще започне в 15.30 часа.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи