Левски сам на второ място


Левски сам на второ място
Асен Великов (levskibasket.com)
19-01-2008 21:13

Отборът на Левски излезе самостоятелно на втора позиция в първенството. Това стана факт след днешната победа на сините срещу прекия конкурент Балкан. В пълната зала Триадица домакините спечелиха с 69-60 и зарадваха феновете си.

Левски започна по-мотивирано и взе аванс от 8-2 в началото. Гостите се окопитиха и набързо намалиха, но до края на частта домакините отново дръпнаха и в края тя завърши при резултат 22-14.

Втората четвърт обаче протече съвсем различно. В началото й Левски водеше, но гостите бяха близо и след тройка на Любомир Лилов Балкан поведе за първи път с 32-31. Сините си върнаха водачеството в следващата атака, но нов кош за зелените им даде предимство, което те удържаха до края на полувремето, 33-37.

Третата част започна много силно за Левски. В първите осем минути сините направиха серия от 15-3 за домакините и отново излязоха напред. След два успешни наказателни удара на Юли Радионов две секунди преди края Левски поведе с 55-45 преди заключителните десет минути.

В тях домакините поддържаха аванс, който след тройка на Златин Георгиев стана 62-51. Последва обаче серия от 7-0 за Балкан и те се доближиха само на четири точки. Тройка на Асен Великов 40 секунди преди края на мача сложи край на надеждите на гостите и така те допуснаха шесто поражение от началото на сезона.

Великов бе най-резултатен за Левски със своите 13 точки, а  Славейков и Радионов добавиха по 11.

За Балкан се отличи Дуейн Мортън с 19 точки и 7 борби, а Иван Лилов завърши с 12 точки.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - БАЛКАН
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛЕВСКИ 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БАЛКАН
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1
 

ТОП 10 НА 17-ТИ КРЪГ В А-1


КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ-ДАБЪЛ В МЪЖКАТА А-1
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи