Само победи за българките във втора испанска лига


Само победи за българките във втора испанска лига
Мария Цанкова (вдясно) с екипа на Винарос
20-01-2008 01:35

Виаонети Винарос се утвърди на трета позиция в класирането на втора испанска лига LF 2  след като постигна десетата си победа за сезона. Тази вечер отборът, в който са включени българските националки Мария Цанкова и Радостина Димитрова надигра Ла Бела Казабланка със 78-69.  
 
Срещата се реши още преди почивката, когато Винарос поведе с 13 точки разлика (39-26). През второто полувреме те устискаха за крайното плюс девет в тяхна полза. 
 
Цанкова влезе като резерва, но показа отличен мерник и завърши с 13 точки, 2 борби, 1 асистенция и 1 блок за 22 минути и половина игра. Димитрова започна титулар и игра почти 24 минути за които постигна 7 точки, овладя 3 борби и подаде 2 завършващи подавания. 
Най-резултатна бе тяхната съотборничка Лидия Мирчандани с 25 точки като бе бепогрешна от линията за наказателни удари (10/10).  
 
В класирането води Дон Писо Жирона и Ховентут Мариана с 12 победи и само по една загуба. Виаонети Винарос е с 10 победи и 3 загуби. Следващата седмица Цанкова и Димитрова са отново домакини като ще търсят нов успех над Тенерифе Агуере. Те ги победиха в първия кръг от шампионата като гости в началото на октомври. 
 
В същото време тимът на Радмила Нешева Биурарена победи Експофинк Танит Ейвиса със 67-51, но българката не успя да се разпише в срещата.  
 
В другата група Теодора Ангелова с Гарбапром Бембибре победи Естудиантес с 85-76, а бившата състезателка на ЦСКА отбеляза 3 точки за победителките след като игра 10 минути на терена.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи