Перо Антич - MVP на 17-ия кръг


Перо Антич - MVP на 17-ия кръг
Перо Антич
20-01-2008 11:04

Перо Антич от тима на Лукойл Академик за пореден път доказа, че е с класа над всички в родното ни първенство, след като за пети път от началото на сезона заслужи признанието за MVP на кръга. Никой друг не е постигал това повече от веднъж - различни играчи станаха MVP на всички останали 11 кръга (за 15-ия кръг все още няма обявен MVP, заради отложен мач). Коефициентът 35, с който македонецът е MVP на кръга, е със 7 пункта по-голям от този на втория - Бранко Миркович (Рилски спортист). Антич отбеляза 19 точки и овладя 17 отскочили топки, а освен това записа 3 асистенции и 4 отнети топки при победата на шампионите като гости над Черно море Еврохолд.
 
Бранко Миркович пък събира коефициент 28 от своите 26 точки, 3 борби, 4 асистенции и 5 отнети топки при победата на Рилски спортист над Ямбол. Той е и най-резултатният в този кръг, заедно с един от съперниците си в мача - Кирило Скуматов. Освен 26-те точки, украинският център на Ямбол се отчете и с 8 борби, но пък направи 6 грешки и остана извън Топ 3 на 17-ия кръг - четвърти с коеф. 24. Той обаче е най-добрият шести играч на кръга, тъй като не започна в стартовата петица на своя тим.
 
Между Миркович и Кирило Скуматов на трето място е крилото на Спартак Плевен Илия Станков, който допринесе за убедителната победа на плевенчани над отбора на Сливен с личен коефициент на полезност 26 - 8 овладени топки, 6 завършващи подавания и 18 точки, последните отбелязани (типично за Станков) изцяло със стрелба от отдалеч - 6 тройки от 10 опита. Със своите 6 асистенции Станков е и най-добър подавач на кръга, заедно с Юлиан Радионов от Левски. Постижението му от 6 вкарани тройки бе повторено само от Христо Николов (ЦСКА Интерлоджик) при победата над Дунав 2007.
 
След 17-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно мач са: Перо Антич (коефициент - 27.3, точки - 21.9, и общо борби - 9.3), Вадим Река (борби в защита - 7), Станислав Славейков (борби в нападение - 4.1), Уили Дийн (асистенции - 5.7), Димитър Георгиев (отнети топки - 2.9), Лавел Пейн (блокове - 1.4).

 
ТОП 10 НА 17-И КРЪГ 


 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА А-1 МЪЖЕ 


 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА НА А-1 МЪЖЕ


 


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи