Остенде победи Фортитудо и в преиграването


Остенде победи Фортитудо и в преиграването
Остенде пак би Болоня (Ciamillo-Castoria)
20-01-2008 12:40

Белгийският Остенде победи Фортитудо Болоня с 81-73 в повторение на срещата им от 8-ия кръг на УЛЕБ. Първият мач завърши пак с победа на белгийците, но незачетена тройка в края на мача от страна на италианците принуди централата на УЛЕБ да насрочи преиграване на срещата. В крайна сметка изхода от мача бе дори още по-лош за Болоня.
 

След тази загуба италианците бяха елиминирани, защото на практика не могат да достигнат четвъртото място в групата, което да ги класира. Остенде имат 5 победи и 4 загуби преди гостуването си в Белград на Цървена Звезда в последния кръг. Ако спечелят, белгийците ще се класират за елиминациите, а ако загубят ще разчитат да попаднат между 5-те най-добри четвърти места, осигураващи участие на 1/16 финалите.
 

Остенде поведе с разлика още от самото начало, но Фортитудо успя да намали до само 1 точка (67-68) четири минути преди края. Белгийците обаче затовриха мача с 13-6 и на практика повториха изхода от преди 10 дни.
 

Чък Дейвис бе най-резултатен за домакините с 15 точки, а за гостите Стефано Манчинели завърши с 18.
 

За гостите от Италия участие в срещата не взе новоприлечения Джоузеф Форте поради условие от правилника на УЛЕБ, че при преиграване на среща могат да играят само състезатели, записани в ростерите на двата отбора от първия мач. 

 

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОСТЕНДЕ – ФОРТИТУДО БОЛОНЯ 

 

ТОП 10 НА 8-И КРЪГ НА УЛЕБ 

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА УЛЕБ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи