Злощастна загуба на Видабаскет във Варна


Злощастна загуба на Видабаскет във Варна
Венелин Първанов (Алвина)
20-01-2008 18:16

Отборът на Видабаскет загуби от Алвина с 94-101 и съотетно и шансовете си за влизане в новооформящата се Втора шестица в мъжкото ни първенство. Това стана известно след като Славия надиграха Русе като гости. 
 
Момчетата от крайдунавския град започнаха доста убедително мача и поведоха още от самото начало. През първото полувреме, разликата достигаше и до 10 точки в тяхна полза. Така, в следствие на случващото се на терена, отборите се оттеглиха за заслужена почивка при резултат 46-50 в полза на гостите от Видабаскет
 
Третата част се оказа решаваща за крайния изход на двубоя. Алвина надиграха съперниците си с 30-19 и така излязоха напред. Състезателите на Милко Златанов успяха да се върнат в мача през последната четвъртина, показаха спортен хъс и голяма воля за победа, но малко не им достигна, за да грабнат победата. 
 
След края на двубоя в морската ни столица, старши треньорът на видинлии Милко Златанов заяви за  BulgarianBasket.com, че е много доволен от представянето на своите възпитаници и независимо от загубата дава отлична оценка на всеки един от тях. 
 
За Алвина, най-резултатен бе Венелин Първанов, който завърши с дабъл-дабъл – 25 точки и 12 борби. Николай Балев също бе на ниво и също направи дабъл дабъл – 21 точки и 15 борби. Борис Стоянов добави 17 точки. 
 
За гостите от Видин, играещият президент Даниел Кирилов отново бе най-добрия на терена. Той наниза в коша на Алвина 32 точки, подаде 8 асистенции и взе 5 борби. Ивайло Илиев добави 17 точки, 4 борби и 4 асистенции, а Юлиян Колев – 13 точки и 4 асистенции. 
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АЛВИНА – ВИДАБАСКЕТ
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА АЛВИНА
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ВИДАБАСКЕТ
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВТОРА А-2 МЪЖЕ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи