Славия се класира за втората шестица на А-1


Славия се класира за втората шестица на А-1
Даниел Димитров вкара Славия в А-1
20-01-2008 21:15

Тимът на Славия победи Дунав със 79-66 в мач от мъжката ни Втора А-2. С този важен успех, „белите” заеха четвърта позиция във временното класиране и е почти сигурно, че ще успеят да влязат в новообразуващата се втора шестица. Софиянци започнаха добре срещата, но противниците им от Русе с нищо не отстъпваха и в защита и в нападение. Авансът на гостите от Славия в края на първата част бе минимален – 17-15.
 
През втората четвъртина, момчетата на Даниел Димитров като че ли се поотпуснаха и допуснаха Дунав да излязат напред в резултата на почивката – 36-34. Третият период също бе равностоен, като водачеството се сменяше често. Решаваща за крайния изход се оказа четвъртата част, когато Славия имаха превъзходство и заслужено спечелиха мача.  
 
За домакините от Дунав, а и от всички състезатели на игрището, най-резултатен бе Милен Димитров, който завърши с дабъл-дабъл – 18 точки и 17 борби. Христо Гатев добави 12 точки и 6 борби, а Юри Касазов – 11 точки. От отбора на Славия, Димитър Велев отбеляза 24 точки и взе 6 борби. Йордан Янков завърши с 16 точки, а Борислав Генков добави 11 точки и 6 борби. 
 

Следващата седмица Славия посреща Алвина в столичната зала „Триадица”, докато Дунав ще се изправи срещу Видабаскет в крайдунавска битка в зала „Фестивална” във Видин.
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ – СЛАВИЯ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ДУНАВ
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СЛАВИЯ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВТОРА А-2


КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В МЪЖКАТА А-2 

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи