Роксана Йорданова - MVP на 13-ия кръг


Роксана Йорданова - MVP на 13-ия кръг
Роксана Йорданова
21-01-2008 02:57

Със силната си игра за Дунав Еконт срещу Монтана 2003 Роксана Йорданова стана втората баскетболистка в А-1 (жени), която е била MVP на кръга повече от веднъж през сезона. Първата беше нейната съотборничка Анна Римпова, която бе номер едно на 6-ия и 10-ия кръг. Йорданова пък оглави индивидуалната класация още в първия кръг, а сега прави това и в 13-ия. В мача с Монтана 2003 тя има 19 точки, 9 борби, 5 асистенции и 3 отнети топки за коефицент 30.
 
Само с единица по-малко (коеф. 29) на второ място остана Наталия Топалова от големия съперник на русенския тим за титлата Лукойл Нефтохимик. При важната победа в гостуването на Берое 2007, центърът на бургазлийки хвана 9 борби и подаде 3 асистенции, а с вкараните 23 точки тя е и най-резултатна от всички в кръга.
 
Трета в класацията за MVP на 13-ия кръг със своя коефициент 22 е друга състезателка на Лукойл Нефтохимик - Камелия Михалкова. Тя допринесе с дабъл дабъл - 16 точки и 10 борби - за победата на своите в Стара Загора.
 
Дабъл дабъл (19 точки и 18 борби) направи и ветеранката Агнеса Дойчинова от Рилски спортист - нещо, което за нея отдавна не е новина. Центърът на тима от Самоков записва дабъл дабъл в три от всеки четири мача досега през сезона и със своите 9 има тройно повече от най-близките си преследвачки в класацията за най-много такива постижения - Жени Димитрова и Цветомила Петрова (и двете от Монтана 2003) имат по 3. Единствената причина Дойчинова този път да бъде извън сметките (едва на осмо място) за MVP на кръга е слабият й процент на стрелба (6/14 от игра) при загубата от Славия. Затова пък нейните 18 овладени топки общо и 9 в нападение я правят номер едно по тези показатели в този кръг, без конкуренция; с 9-те си в защита пък тя дели първото място с Михалкова.
 
Най-добра подавачка в кръга (6 асистенции) е съотборничката й в Рилски спортист Галина Станчева, а с най-много "откраднати" топки е Ралица Нанева от Берое 2007.
 
След 17-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните индивидуални показатели са: Агнеса Дойчинова (коефициент, точки, борби общо и борби в нападение), Виржиния Нинова (борби в защита), Албена Бачкова (асистенции), Елена Петрова (отнети топки).
 
ТОП 10 НА 13-И КРЪГ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА А-1 ЖЕНИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА НА А-1 ЖЕНИ
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи