Състезатели на Овергаз на лагер в Кьолн 99


Състезатели на Овергаз на лагер в Кьолн 99
21-01-2008 16:22

Младите таланти на СК Овергаз – Венцислав Петков и Иво Захра се завърнаха преди няколко дни от 10-дневен тренировъчен лагер в Германия с тима на Кьолн 99. Двете момчета са харесани от скаут на отбора още през лятото по време на Европейкото първенство за Кадети Дивизия Б в Македония, където те представяха страната ни като част от националния отбор в тази възраст. Освен това, скаутът присъства и на коледния турнир „Баскетболна Коледа” в края на миналата година в София и отново имаше възможността да ги наблюдава. Петков и Захра участваха в сборния отбор на София, който зае второ място.

 

В Германия, състезателите на Овергаз тренираха заедно с малко по-големите от тях младежи от отбора до 19 години на Кьолн, който се състезава в U19 NBBL – немската предпрофесионална баскетболна лига. Техен наставник е бившия играч на Кьолн – хърватина Зоран Кукич, който след тежка контузия поема по треньорския път. Кукич останал изключително доволен от представянето на Петков и Захра, независимо от малкото време прекарано с тях.
 
На тренировките им присъствал и известният сръбски специалист и треньор на мъжкия тим на Кьолн 99 – Саша Обрадович. Той също похвалил двете момчета и заявил, че завижда благородно на Овергаз, че имат такива талантливи състезатели в редиците си и се надява тези 10 дни прекарани в Кьолн да им бъдат от полза в по-нататъшното им развитие като играчи.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи