13 са отборите, кандидати за мъжката Купа на България


13 са отборите, кандидати за мъжката Купа на България
Лукойл Академик спечели купата в Перник
31-01-2008 17:18

Както преди написахме, 13 отбора са подали заявки за участие в турнира за купата на България при мъжете. Ето как ще протече турнира като са използвани извадки от наредбата за първенството на страната. 
 
МЪЖЕ
Първи кръг – осминафинални срещи на елиминиране по точкова разлика:

Участват до 10 отбора, подредени по реда на временното класиране след изиграните срещи от Държавното първенство в А-1 елитна група и А-2 група.
 

С жребий между ще се определят двойките, които играят по системата на елиминиране в два кръга на разменено гостуване на 10 и 13 март. Домакин на втората е отборът, по-напред във временното класиране на Държавното първенство. 
 

Поставени отбори (отборите, които се класираха за първата осмица):

Лукойл Академик

Левски

Балкан

ЦСКА

Спартак Плевен

Черно море

Рилски спортист

Ямбол 
 

Непоставени отбори:

Дунав 2007

Алвина

Видабаскет

Черноморец

Сливен  
 

Ако се потвърди, че това е броят на отборите, то в първия кръг на елиминациите ще почиват първите 3 отбора в класирането на А-1, тоест те ще се класират директно за четвъртфиналите. Останалите 5 отбора от поставените ще бъдат изтеглени срещу такива от непоставените и ще се образуват 5 двойки. Победителите от тези 5 мача се класират за четвъртфиналите.
 

Втори кръг – четвъртфинални срещи:

Участват 8-те отбора-победители в първия кръг, които се подреждат по реда на временното класиране в Държавното първенство. Отбор от групата на непоставените, който е краен победител в срещите от първия кръг – заема мястото на отбора,  загубил от групата на поставените.
 

С дирижиран жребий между отборите, класирани от 1-4 място срещу тези от 5-8 се определят двойките, които играят по системата „Плей-оф” до две победи от 3 срещи на 16, 18 и 20 март. Домакин на първата и евентуалната трета среща е отборът с по-предно класиране.
 

Отборите-победители в четвъртфиналните срещи, добиват право за участие във Финалния турнир на неутрален терен от 24 до 27 март. Полуфиналните двойки също ще се определят чрез дирижиран жребий. Като най-голям фаворит за домакин на финалната четворка е град Самоков с новопостроената модерна зала.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи