Желко Лукаич не иска да рискува с Чанак


Желко Лукаич не иска да рискува с Чанак
Ненад Чанак
21-01-2008 22:59 | sport1.bg

Сръбското крило на Лукойл Академик Ненад Чанак пропуска утрешната среща за купата на УЛЕБ срещу френския По-Ортез от 20.00 часа в зала Универсиада. Чанак е контузен и старши треньорът на "студентите" Желко Лукаич предпочита да го запази за следващите срещи на отбора.
 

"Очаквам труден мач срещу силен отбор, който дълги години играе в европейските турнири. За нас мачът не е от решаващо значение, но сме длъжни да спечелим, за да разчитаме на по-преодолим съперник при жребия за следващата фаза. Със сигурност срещата пропуска Ненад Чанак, тъй като не смея да рискувам след претърпяната контузия. Той иска да играе, но аз смятам да го запазя за понататъшните срещи", каза Желко Лукаич, старши треньор Лукойл Академик.
 

На днешната тренировка болки почувства и Тенчо Банев и участието му в мача до последно е под въпрос. Тодор Стойков е възстановен от получената аркада на мача в Киев миналата седмица и ще играе утре. Интересът към мача с По-Ортез е слаб, като до момента са продадени не повече от 300 билета. В лагера на Лукойл няма други здравословни проблеми.
 

"Задължени сме да се представим добре заради публиката и заради авторитета си", каза още Лукаич. "Ние сме отбор със сериозни претенции и всеки мач трябва да играем за победа. Французите ще искат да се докажат, но ние сме задължени да ги надиграем и да спечелим", каза капитанът на отбора Тодор Стойков.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи