Мурило да Роза напуска Лукойл Академик


Мурило да Роза напуска Лукойл Академик
Мурило Да Роза
22-01-2008 09:00

Мурило Да Роза не желае да остане в отбора на Лукойл Академик. Бразилецът е твърд в искането си да се махне от шампиона на България след като е останал много разочарован от отношението към него. На специална среща с ръководството пристигна неговият мениджър Арик Крайн, който трябваше да потуши скандала. Той обаче не е успял да убеди клиента си и по всяка вероятност двете страни ще се разделят още в следващите дни.
 

„Дойдох по поръчение на Макаби Тел Авив, чиято собственост е Мурило в момента. Той е даден под наем на Лукойл Академик до края на сезона. В момента Макаби Тел Авив нямат място за него в състава си, но искат да го имат догодина. За съжаление да Роза е изключително недоволен и иска да си ходи. До момента той е получил всичките си пари от клуба, но има да получава солидна сума до края на Май. Той ми обясни, че не желае да остане и няма претенции към парите от останалата част от договора му с Лукойл. Явно има дълбоки причини, които го карат да напусне,” каза Арик Крайн за BulgarianBasket.com.
 

Бразилецът е с контузен глезен и отказа да пътува за Киев за последната среща на отбора от турнира за купата на УЛЕБ. Той започна сезона в Макаби Тел Авив, но по-късно бе преотстъпен на Лукойл Академик. На негово място израелците привлякоха друга латиноамериканска звезда – Естебан Батиста от Ургувай.


В досегашните си 15 мача с екипа на Лукойл Академик, Да Роза е вкарал средно по 13.0 точки и е хванал по 5.1 борби за средно по 20.3 минути на среща. В четири от мачовете си за УЛЕБ този сезон той има коефициент от минимум 20.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи