Коешинов аут за три седмици


Коешинов аут за три седмици
Дечо Коешинов (yambolbasketball.com)
22-01-2008 18:49 | yambolbasketball.com

При нелеп домашен инцидент баскетболистът на Ямбол Дечо Коешинов е контузил дясната си ръка. Той се е порязал на счупен стъклен буркан и е разрязал сухожилието на палеца на дясната си ръка. След хирургична намеса сухожилието му е било зашито и пръстът му поставен в гипс, който трябва да бъде свален след двадесет ни. Така капитанът на Ямбол ще бъде извън терен поне за следващите четири мача на отбора ни. Те могат да станат и повече, защото след свалянето на превръзката се иска задължителната рехабилитация в подобни случаи.  Мачовете от втората фаза на първенството са в много сгъстен цикъл сряда-събота, така че пропуснатите от него двубой могат да станат и повече. 
 

Ямболският отбор не разполага с дълга резервна скамейка и отсъствието на Коешинов много ще затрудни ротацията на Иван Чолаков. На този пост той разполага със сина си Стойо Чолаков и с двама много млади и неопитни баскетболисти Мартин Раднев и Методи Илиев
 

Ямбол не разполага с типичен плеймейкър и е наложително привличането на играч с такива качества. Между 27 януари и 2 февруари отборите в българското първенство могат да прибавят към съставите си нови играчи. Едва ли обаче Ямбол ще бъде сред тях. В българското първенство има дефицит от плеймейкъри, а малкото добри такива са ангажирани. Една от алтернативите е бившият играч на Ямболгаз и Сливен Светлин Иванов, който в момента няма отбор.


Възможно е в мачовете, в които отсъства Коешинов треньорът ни да реши да играе само с един гард в стартовата си петица в лицето на Станислав Говедаров. Ако предпочете този вариант на пост на атакуващият гард ще играе крилото Мартин Дурчев, а Кирило Скуматов да бъде изтеглен по-далече от коша на позиция 3. Под коша ще играят Мартин Хорозов и Вадим Река.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи