Лучано Капикьони: Виденов има договор с нас, ние също го предлагахме на Риети


Лучано Капикьони: Виденов има договор с нас, ние също го предлагахме на Риети
Лучано Капикьони (gong.bg)
23-01-2008 14:35 | gong.bg

Босът на една от най-големите мениджърски агенции в баскетболния свят „Интерперформансис” Лучано Капикьони пристигна тази сутрин в София. Италианецът трябваше да дойде още снощи в столицата, но полетът му не успя да кацне заради лошото време. Капикьони нямаше възможност да гледа на живо двубоя на Лукойл Академик с По-Ортез в зала „Универсиада”, но ще се срещне с ръководството на „студентите” и някои от играчите, които представлява в България
 

Мениджърът отново коментира темата Филип Виденов, който скъса с компанията му и подписа в италианския клуб Риети, но според Лучано Капикьони договорът трябва да бъде подписан от неговата агенция и българинът ще има правни проблеми.
 

„Филип Виденов е подписал с италианския Риети. Това е клуб, на който ние го предлагахме и имаме доказателства за това, а той има договор с нас. Така, че ще има проблеми за него, за клуба и за новия му агент. Говоря за правни проблеми”, заяви босът на вече бившата мениджърска агенция на национала „Интерперформансис”.

„Договорът трябва да бъде подписан от нас, ако друг го е подписал това ще е проблем. Ще се защитаваме по юридически път. Мисля, че хората около него не му дават правилни съвети. Ако бях на негово място щях да му кажа да уважава договора си и да скъса с Капикьони в края на сезона, както е записано. Глупаво е това да става сега през януари, а не през юни, когато може да прекрати договора”, коментира Капикьони тази сутрин за Гонг.
 

Що се отнася до сътрудничеството на известната мениджърска агенция с Лукойл Академик италианецът каза:

„Работим много добре. Имали сме проблеми в миналото, но сме разрешили всички недоразумения по между си и си сътрудничим добре. Мисля, че се превърнаха в много добър клиент и се надявам, че те са доволни от нашата работа. Разбраха правилата на играта.”
 

Лучано Капикьони сподели, че двама български младоци, които „Интерперформансис” представлява - Божидар Аврамов и Георги Сираков се справят много добре, единият в Испания, а другият в Италия.


Италианецът коментира, че родната баскетболна федерация е направила добър избор с назначаването на Пини Гершон за селекционер на националния ни тим. „Много добър избор. Бях изненадан. Познавам го добре още от времето, когато беше треньор на Макаби Тел Авив”, каза Капикьони и потвърди, че фирмата му има амбиция да навлезе и във футболния пазар в България.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи