Лиетувос почти сигурно първи в група Б


Лиетувос почти сигурно първи в група Б
Холис Прайс с 23 точки и 6 асистенции за Лиетувос
23-01-2008 23:57

Лиетувос Ритас взе изцяло в свои ръце съдбата си на потенциален първенец в група Б на Евролигата след домакинска победа над Уникаха Малага със 71-63.
 
Тази вечер се изправиха един срещу друг два от трите тима с равен актив от 9 победи и три загуби (третият беше Макаби Тел Авив, който играе утре вечер). Сега Лиетувос е вече с 10-3, а има предимство от преките двубои срещу всеки от двата си конкурента, както и при евентуална тройна въртележка. Това означава, че единият от тях - Уникаха - вече бе отстранен от тази борба за върха в групата след мача тази вечер. Другият пък има минимални шансове - Макаби трябва да победи утре вечер Армани Джийнс и, което е далеч по-трудно - Арис в Солун другата сряда; в същото време израелците трябва да разчитат неубедително представящият се досега Цибона някакси да успее да победи Лиетувос в последния кръг.
 
Във Вилнюс героят на вечерта за победителите беше Холис Прайс, който беше безгрешен в решителните моменти. Първо в края на третата четвърт, точно когато отборът на Уникаха беше тръгнал да обръща мача, американският гард записа цели 6 точки само в една атака - той бе фаулиран при стрелба от тройката, а вбесеният от отсъждането треньор на гостите Серджо Скариоло бе наказан и с техническо нарушение; Прайс вкара четири от петте наказателни удара, а след овладяване на борбата в нападение от неговия тим отбеляза нови две точки технично, с подминаване на коша. В последните секунди на мача пак той открадна топката и вкара кош с фаул, за да подсигури окончателно победата за своя тим.
 
Прайс завърши мача с 23 точки и 6 асистенции за Лиетувос Ритас, по 11 добавиха центърът Марийонас Петравичус и резервният шутинг-град Мартинас Гецевичус. За Уникаха на ниво бяха само двойката под коша Маркъс Хейслип (с 22 точки) и Бонифaс Н'Донг (с 16), а останалите бяха много непостоянни в стрелбата.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛИЕТУВОС РИТАС - УНИКАХА МАЛАГА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛИЕТУВОС РИТАС
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА УНИКАХА МАЛАГА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА 
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ТРИТЕ ГРУПИ НА ЕВРОЛИГАТА 
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В ЕВРОЛИГАТА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи