Загуби за първия и втория в НБА


Загуби за първия и втория в НБА
26-те точки на Гарнет не спасиха Бостън от загуба
24-01-2008 11:25

Първият и вторият по показатели в НБА Бостън Селтикс и Финикс Сънс претърпяха изненадващи загуби снощи. Те бяха съответно и водачи в двете конференции - след загубите, Бостън продълава да е лидер, както на изток, така и в цялата лига (с актив 33-7), но Финикс бе детрониран от върха в Западната конференция (30-13 срещу 29-12 на новия водач на запад Ню Орлийнс Хорнетс).
 
Хосе Калдерон се превърна в герой за победата на Торонто Раптърс като гост на кандидатшампиона Бостън Селтикс със 112-114. Испанският плеймейкър вкара решителен кош с фаул 10,5 секунди преди края и завърши с общо 24 точки и 13 асистенции. Крис Бош и Антъни Паркър добавиха по 23 точки за "Рапторите", а италианският център Андреа Барняни се отличи с 20 точки, 7 борби и 7 асистенции. Карлос Делфино пък бе безгрешен в далечната стрелба - 5 тройки от 5 опита, като други 4 от общо 15-те тройки на Торонто (от 21 опита) бяха дело на Калдерон. Кевин Гарнет вкара 26 точки за Бостън, които прекъснаха серията си от три поредни победи и за пръв път през този сезон загубиха от друг отбор от Атлантическата дивизия (от общо 11 мача). Другите двама от голямото трио на Селтикс - Пол Пиърс и Рей Алън - записаха по 19 точки, а Пиърс - и 9 асистенции. За Торонто това беше първа победа срещу Бостън от четири мача през сезона досега.
 
Бомбата на вечерта хвърли временния водач на запад и втори в НБА отбор на Финикс Сънс, който загуби като гост на последния в лигата Минесота Тимбърулвс със 117-107. Това бе първа загуба на "Слънцата" след серия от 4 поредни успеха. Центърът на "Вълците" Ал Джефърсън записа рекордните в кариерата си 39 точки и 15 борби, за да може отборът му за пръв път през сезона да спечели два поредни мача (след победата като гост на Голдън Стейт). Амаре Студъмайър бе най-резултатен за Финикс с 33 точки, като 16 от тях дойдоха в първите 5 минути на мача, но след това до края - само 19. Стив Неш добави 21 точки и 16 асистенции, но това не бе достатъчно за да предотврати втората изненадваща загуба на Сънс от този съперник през сезона. Дори колебливият досега новак Кори Брюър (с 10 точки през първото полувреме) и рядко използваният Антоан Уокър (7 точки, 2 борби, 1 отнета топка и 1 асистенция за 13 минути през първото полувреме) бяха фактори за победата на Тимбърулвс. Играещият на приливи и отливи гард Марко Ярич този път също бе на ниво с 15 точки в мача.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи