Американците Галоуей и Шелдън ще играят срещу ЦСКА


Американците Галоуей и Шелдън ще играят срещу ЦСКА
Брайс Шелдън ще дебютира утре срещу ЦСКА
24-01-2008 17:15

Двамата американци Тод Галоуей и Брайс Шелдън, които бяха одобрени от Черно море Еврохолд са картотекирани успешно и ще могат да дебютират за отбора от Варна в дербито срещу ЦСКА утре в София. 
 
През декември миналата година те бяха на проби във варненския клуб и получиха съгласието на ръководството на варненския клуб да ги задържи до края на сезона. Процедурата по узаконяването на двамата за по-дълъг престой в страната веднага бе задвижена и днес те вече имат всичко необходимо, за да вземат участие в двубоя утре.  
 
Тод Галоуей е на 24-години,  роден в Балтимор и е завършил престижният колеж Флорида Стейт. През последната година в този университет той изиграва 31 мача, където бележи по 6.1 точки и 3.0 асистенции средно на мач. През миналия сезон е играл в шведското първенство в Оресундскрафт, където обаче има само един изигран мач. Галоуей е висок само 180 см.


23-годишният Брайс Шелдън е крило, висок 193 сантиметра и е завършил университета на Южна Каролина, който е с големи традиции в първа дивизия на NCAA. Бил е втори реализатор на отбора през последната година в колежа.
 

Двубоят има голям заряд, тъй като и двата тима все още имат шанс да влязат в четворката във временното класиране и имат по-лек жребий за купата на страната. Началото е утре от 18.00, а зрителите на сателитния ТВ България ще имат възможността да го наблюдават в директно предаване.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи