Лукойл направи тренировка в Русе


Лукойл направи тренировка в Русе
Лари О'Банън
24-01-2008 20:14

Два дни след като разби френския По Ортез в турнира на УЛЕБ, Лукойл Академик трябваше да изиграе отложения мач от 15-и кръг на мъжката А-1 срещу Дунав 2007. „Студентите” спечелиха очаквана победа със 108-66. Срещеата не рефлектира на класирането в групата, тъй като Лукойл Академик вървят без загубена среща, докато Дунав 2007 са на предпоследното 9-то място и вече нямат шанс за влизане в първата осмица.


 

Така, при липсата на интрига в този мач, двамата треньори имаха възможност да вкарат в игра всички свои баскетболисти и да опитат най-разнообразни варианти на своите петици. Така Лукойл си направи една добра тренировка в състезателни условия, а и Дунав 2007 получи шанс да хвърли младите си играчи "в огъня" срещу отбор от европейска класа, за да натрупат те повече самочувствие и игрова практика на най-високо ниво за България.


 

Лукойл Академик все пак започна мача с титуляраната си петица и логично доминираше със силна игра в нападение през първите минути. Играчите на Дунав 2007 също започнаха доста навито, решени да зарадват верните си фенове с достойно представяне. Те се възползваха от не особено агресивната защита на гостите и също бележеха доста, най-вече чрез сръбския си гард Ивица Вукотич - 10 точки за него в първата четвърт. Той обаче не можа да опази Ристе Стефанов, който от своя страна наниза 15 точки, включително 3 тройки, само за тези 10 минути. Така Лукойл започна втората четвърт с уникалните 40 отбелязани точки и 17 преднина пред домакините.


 

През втората четвърт фаворитите продължиха да трупат разлика, най-вече с бързи контраатаки. Те започваха с добри борби в защита на Перо Антич и Тенчо Банев, които господстваха под коша, и бяха завършвани с лекота от влезлите от пейката Чавдар Костов и Лари О'Банън. Антич, без да се напряга, демонстрираше класата си, включително и с гръмотевична забивка (през второто полувреме той зарадва публиката с още две). За Дунав 2007 пък приятно изненадваше с играта си Михаил Димитров, който започна на мястото на звездата на тима Павел Нойков и бе стопроцентов при стрелбата си през първото полувреме, като наниза и две тройки. На почивката разликата бе вече 28 точки - 38-66.


 

През третата четвърт треньорът на гостите Желко Лукаич зачести експериментите със състава си и това понаруши ритъма на играта на неговия тим. Различни варианти обаче опитваше и Румен Шопов, като шанс да опитат силите си срещу шампионите получиха и по-млади играчи на домакините като Ивайло Касабов. През тази четвърт Дунав 2007 поизравни играта и най-вече - борбата под кошовете, в отсъствието на натрупалия фаулове Тенчо Банев. Влезлият от пейката Иван Николов пък се разигра в нападение и в един момент разликата дори бе намалена. В крайна сметка, благодарение най-вече на продължаващия да бъде резултатен О'Банън, тя все пак достигна до 30 точки в края на тази четвърт - 54-84.


 

В последните десет минути мачът окончателно се превърна в сблъсък на резервите и на най-младите в двата отбора. За Дунав 2007 дори на игрището се събраха и четиримата 18-годишни таланти от юношеската формация на клуба - Касабов, Мартин Славов, Павел Бъчваров и Явор Тихов. За Лукойл, заедно с младите, в игра остана и О'Банън, който продължи да бележи и доведе преднината на отбора си до над 40 точки за крайното 66-108.


 

Именно американецът бе най-резултатен от всички в мача, като завърши с 20 точки. Чавдар Костов и Ристе Стефанов отбелязaха по 17 за победителите.


 

За домакините също резерва завърши с най-много точки. Това бе Иван Николов, вкарал 13 точки и хванал 5 борби.


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ 2007 – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК 

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЪЖКАТА А-1 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ДУНАВ 2007 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК 

 

ТОП 10 НА 15-ТИ КРЪГ 

 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В А-1


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи